Talentum díj 2012

Ajánlom

2008-ban Pusztai Zsolt – egykori batsányis diák – ötleteként, az ő támogatásával alapítottuk a Talentum Díjat. A díj célja, hogy olyan batsányis, Csongrádon élő diákot támogasson felsőfokú tanulmányaiban, akit nemcsak tanárai ajánlanak, hanem tanulmányi és érettségi eredményei is kiemelkedőek. A legfontosabb szempont az, hogy végzős diáktársai is méltónak találják erre.

A 2011-2012-ben végzett diákok közül Juhász Bálint 12. A osztályos tanuló kapja a Talentum Díjat.

Juhász Bálint a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki karára nyert felvételt államilag támogatott képzésre. Kedvenc tárgyai a középiskolában a matematika és fizika voltak, de a humán tárgyakkal sem állt hadilábon.

Az utolsó gimnáziumi év nagyszerű eredménye, kitűnő érettségije mellé a felsőfokú angol nyelvvizsga-bizonyítványát is berakhatta a tarsolyába a korábban megszerzett középfokú, szintén angol nyelvvizsgája mellé. Több tanulmányi versenyen is részt vett, jelentős eredményt ért el a Budó Ágoston versenyen, ahol az első tíz közé került.
A tanulmányai során nyújtott teljesítményét kiegyensúlyozottnak, egyenletesnek találták tanárai és osztálytársai is.

A 2009-es évben csatlakozott a díj támogatóihoz Losonczi Áron, szintén egykori batsányis diák, aki az általa készített üvegbeton emléktárgyat adja át. A Talentum Díjat immár hagyományosan a tanévnyitó ünnepélyen adta át az alapító, Pusztai Zsolt.

Iskolánk működő ECL Nyelvvizsgahely.