Kása Viktória Fit-Kid Európa Bajnok!

Ajánlom

Eredményeim alapján kvalifikálhattam magam egyéniben és csapatban is 2012.október 20-21 Székesfehérváron megrendezett X: Fit-Kid Európa Bajnokságra. Két napból ált az Európa Bajnokság. Az első nap volt az elődöntő ahol minden ország legjobbja juthatott be a másnapi döntőbe. A gyakorlatom értékelése során én is bekerülhettem a döntőbe. A gyakorlatot másnap ismét be kellett mutatnom, amelyen megszereztem az I. helyet, és felállhattam a dobogó legfelső fokára. Csapatunk pedig a II. helyet hozhatta haza. A versenyekre Miklós Melinda, Rácz Ildikó és Dr.Szatmáry Zoltán készített fel.

Mindig mozgékony gyerek voltam több féle sportot kipróbáltam, de leginkább a fitness állt közel hozzám, ezért ennél a sportnál maradtam. Második osztályos korom óta űzöm ezt a sportágat.

Mi is ez a sportág? A Fit Kid mozgásanyaga a talajtorna (akrobatika) az aerobik, ritmikus gimnasztika és a tánc mozgásanyagából áll, de mindegyiktől különbözik. Ez adja a sportág egyedi jellegét és megjelenési formáját. A versenyen 9 bíró pontoz. Három a művészi hatást, amely a gyakorlat előadását és a ruhát értékeli, három tartalmi bíró, amely az elemek végrehajtását figyeli, és három technikai bíró, amely a gyakorlat végrehajtásának pontosságát bírálja. Komoly szabályrendszere van, mely alapján 4 kategóriát foglal magába: Fit Kid I.oszt. Fit Kid II. oszt, Fit Kid Dance illetve a Fitness Women. Versenyeimet a Fit-Kid Dance-ben kezdtem, majd egyel nehezebb osztályban folytathattam a Fit Kid II.osztályban. A sikeres versenyek után felkerülhettem a fit-kid I. osztályba ahol harmadik éve versenyzem a Hód Fitness SE színeiben. A gyakorlatokat egyéniben valamint csoportosan mutatatom be. A versenyekre való felkészülés igen sok időt vesz igénybe , ami hetente 5x2-3 órát jelent .Eddig a fitnesst a tanulással  még összetudtam hangolni , mert úgy érzem hogyha többet mozgok gyorsabban birok tanulni. A fitness alkalmával nagyon sok barátot szerezhettem mind az edzés mind a versenyek által. A versenyszezon tavasszal és ősszel zajlik le. Tavasszal négy országos bajnokság volt egyéniben és csapatban.

 

Eredményeim

  • 2012.március             Székesfehérvár: Egyéni 1. hely csapat 1. hely
  • 2012.április                Szolnok: Egyéni 1. hely
  • 2012.május                Cegléd: Egyéni 1. hely csapat 1. hely
  • 2012.június                Budaörs: Egyéni 1. hely

Iskolánk működő ECL Nyelvvizsgahely.