"Hogyan tovább?" Vendégünk volt Szabó Lajos

Ajánlom

Szabó Lajos, iskolánk egykori diákja 2013. január 4-én előadást tartott egyetemi tanulmányairól és jelenlegi munkájáról. 2011-ben a Budapesti Corvinus Egyetemen gazdaságmatematikai-elemzőként végzett, és jelenleg a Magyar Nemzeti Banknál dolgozik munkapiaci elemzőként. Hallhattunk külföldi tanulmányairól, melyet ösztöndíjjal Moszkvában töltött, ahol az orosz nyelv tanulására is lehetősége volt.

 

Megismertük a szakkollégium fogalmát is. Lajos a Széchenyi István Szakkollégium tagja volt egyetemi évei alatt. A szakkollégium jó lehetőséget nyújt szervezőkészségünk fejlesztésére, emellett tapasztalatot szerezhetünk a csapatmunka terén is, amely előnyt jelenthet számunkra a későbbi állásinterjúknál. Továbbá a szakkollégiumokban a diákok önmaguknak szervezik a kurzusokat, illetve évente szerveznek különféle táborokat és bulikat is. Beszámolt egy állásinterjújáról is egy kereskedelmi banknál, amelyből kiderült, hogy a felvételi eljárás igen bonyolult folyamat.
Egy prezentációt is láthattunk, amelyben bemutatta az MNB működését, feladatait. Ebből fontos ismereteket tudtunk meg az inflációról és az árstabilitásról, amelyek hétköznapi életünkre is nagy befolyással vannak. Ezek mellett a kamatpolitika részleteibe is betekintést nyertünk.

Iskolánk működő ECL Nyelvvizsgahely.