Szakmai elismerés Szabó László tanár úrnak

Az Eötvös Lóránd Fizikai Társulat ebben az évben rendezte meg a 60. Országos Fizikatanári Ankét és Eszközbemutatót. A Társulatot (ELFT) 1891-ben Eötvös Loránd alapította. A több mint 125 éves múlttal rendelkező egyesület a természettudományok népszerűsítésének érdekében tevékenykedik, kiemelt figyelmet fordít a természettudományos oktatásra.

Bővebben...

Pro Progressio díjat kapott Szabó László tanár úr

A természettudományi, a műszaki és az informatika területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó középiskolákat, középiskolai tanárokat díjazott a BME Pro Progressio Alapítványa, amelynek legfontosabb tevékenysége – a középiskolától kezdve a doktori képzésig – az innovatív gondolkodást elősegítő tehetséggondozás.

2016-ban immár nyolcadik alkalommal adták át Pro Progressio díjat ünnepélyes keretek közt.

Bővebben...

Sulinetwork díj 2013

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. 2012-ben alapította meg a Sulinetwork-díjat, amellyel évről évre szakmai elismerésben részesíti azon pedagógusokat és oktatási szakembereket, akik kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárultak a digitális írástudás fejlesztésének pedagógiai-módszertani támogatásához, valamint az info-kommunikációs technológia újszerű oktatási alkalmazásainak elterjesztéséhez.

A Sulinetwork-díj elismerésben minden évben legfeljebb három pedagógus részesül, ebben az évben az egyik díjazott iskolánk fizika-technika-informatika szakos tanára, Gilicze Tamás.

Bővebben...

Pedagógusnap 2015

A pedagógusnapi ünnepségen munkájuk elismeréseként intézményvezetői dicséretben részesült a kollégák közül

Bővebben...

Pedagógusnap a Batsányiban

Az élethez türelem kell.

De a csodához bátorság kell.

Az egyszerű, a csendes csoda, mikor valaki elég bátor ahhoz, hogy az életben türelmes legyen.

De ez nagyon nehéz.

-Márai Sándor-

Hosszú évek hagyománya szerint nyugdíjas kollégáinkkal együtt ünnepeltük a pedagógusnapot.  Diákjaink kedves köszöntő műsora után Kiss Attila igazgató úr elismerően szólt a "nemzet napszámosairól", majd az író szavait idézve köszönte meg gimnáziumunk tanárainak türelmét, bátorságát, ahogyan a folyton változó helyzetekben is helyt állnak, beszélt a mindíg jelenlévő csodákról, a fiatalok felnőtté válásáról,  amelynek a pedagógusok hivatásuk révén nap, mint nap részesei lehetnek. 

Bővebben...

Iskolánk működő ECL Nyelvvizsgahely.