Idegen nyelvi vetélkedő

 

A csongrádi Batsányi János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium idegen nyelvi munkaközössége az idei tanévben is megrendezte szokásos nyelvi vetélkedőjét a régióban működő általános iskolák hetedik- és nyolcadik osztályos diákjai számára. Ebben a tanévben a „Zene” témakörben mutathatták be a diákok a tudásukat, s reméljük, az itt kapott feladatokkal bővíthették is ismereteiket.

Bővebben...

Első a segély

Noha október 16-a az újraélesztés napja, mégis sokan nem tudják, hogyan kell szakszerűen újraéleszteni. E probléma megoldásában is segített Papp Márió, a Vöröskereszt aktivistája,az Országos Mentőszolgálat dolgozója, aki a 9.A és 9.B osztálynak tartott előadást.

Október 12-én – röpke 3 óra alatt – ismerkedtünk az elsősegélynyújtás elméletével és gyakorlatával. Így megtanultuk, hogyan kell szakszerűen megvizsgálni és újraéleszteni a klinikai halál állapotába került beteget.

Bővebben...

A Zene Világnapja és énekterem avató

A Zene Világnapját – a tavalyi évhez hasonlóan – énekes/hangszeres produkciókkal ünnepeltük meg az iskolánkban. A szünetekben iskolánk tehetséges diákjait hallhattuk, akik változatos darabokkal örvendeztettek meg bennünket. Az 1. szünetben Sarusi–Kiss Bence 11.B osztályos diák zongorajátékát hallhattuk, aki egy Star Wars válogatást adott elő. A választásának apropója a Star Wars 40. születésnapja volt. Második műsorszámként Jaksa Tímea 10.A osztályos tanuló közreműködésével egy fuvoladuót adtunk elő. Francois Devienne francia zeneszerző és professzor egyik klasszikus darabját választottuk a Zene Világnapjára.

Bővebben...

TErmészetTUDOmányos diáklaboratórium

Tizenkét általános iskola 7-8. osztályos diákjai  idén is tömbösített természettudományos tanulókísérleti foglalkozásokon vesznek részt a Batsányi diáklaboratóriumában. A foglalkozások témáját az általános iskolák kapcsolattartóival egyeztetjük, a végleges tervet iskolánk laboratóriumi szaktanárai állítják össze. Az egy-egy délelőttre ideérkező diákok igazodnak a batsányis időbeosztáshoz: a bevezető információk és a laboratóriumhasználati és a balestevédelmi tudnivalókat biológia, fizika, kémia, számítógépes mérések témájú tanulókísérleti foglalkozások követik, a szüneteket a batsányis diákokkal együtt töltik.

Az idei első foglalkozásokra a Galli János Általános Iskola végzősei érkeztek: 

Szabó László tanár úrral  elektrosztatikai alapkísérleteket végeztek és egyszerű áramköröket állítottak össze, Tábori  Levente tanár úrral redoxi- és sav-bázis reakciókhoz kapcsolódó megfigyeléseket kísérleteket végeztek, biológia tantárgyhoz kapcsolódóan a Csontok és izületek vizsgálata - madárszárny boncolás volt a gyakorlat tárgya.

A szünetekben a vendégdiákok a batsányis diákélettel ismerkedtek.

  • Fotók a galériában
  • A tavalyi foglalkozások fotói.

 

 

A CSONGRÁDI BATSÁNYI JÁNOS GIMNÁZIUM, SZAKGIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM 2017/2018. ÉVI HÍRLEVELE

Megjelent a 2017/2018. évi hírlevelünk.

Bővebben...

Iskolánk működő ECL Nyelvvizsgahely.