Polak, Wegier, dwa bratanki!

Biztosan sokan ismerik ezt a szólást a legendás lengyel-magyar barátságról. A 6F és a 9B németes csoportjának tanulói a 2017/2018-as tanév második félévében egy német nyelvű lengyel-magyar projektben vettek részt. A projekt lengyel résztvevői Belchatow (Csongrád testvérvárosa) egyik középiskolájának tanulói voltak, akik szintén tanulnak németül. 2 évvel ezelőtt a két iskola diákjai már felvették a kapcsolatot egymással, a 2015/2016-os tanévben egy hasonló projekt keretében bemutatták egymásnak városukat. 

Bővebben...

Fenntarthatósági témahét a BJG-ben

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma immár harmadik alkalommal hirdette meg a Fenntarthatósági Témahetet. A rendezvénysorozat 2018. április 23-27. között kerül megrendezésre. A program célja a Föld Napja üzenetének, a fenntarthatóságnak széles körű elterjesztése iskolai keretek között. A programsorozat sikerét jelzi, hogy több mint 1500 iskola regisztrált a Témahétre. 

Bővebben...

BJG TV negyedik adása

 

BJG TV harmadik adása

 

Fizika Mindenkié 4.0

A Csongrádi Batsányi János Gimnázium és Kollégium ebben az évben, immár negyedik alkalommal csatlakozott a Fizika Mindenkié programsorozathoz.

A program célja idén sem változott: meg akarjuk mutatni a természettudományok sokszínűségét, a fizika alkalmazhatóságát, mindennapi eszközeink fizikai-műszaki alapkoncepcióját, hogy megértsük fejlődő világunk alapjait, folyamatait.

Bővebben...

Iskolánk működő ECL Nyelvvizsgahely.