Programozd a jövőd!

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az informatikai pálya népszerűsítésére és a szektor munkaerő-hiányának csökkentésére elindította „Programozd a jövőd!” projektjét, melynek egyik kiemelt célja, hogy megismertessük és közelebb hozzuk a fiatalokhoz azt a szakmát, amely alapjaiban határozza meg jelenünket és jövőnket. 

Az iskola pályaorientációs napján az Epam System munkatársai tartottak előadásokat, műhelybeszélgetéseket a pályaválasztás előtt álló diákok számára.

 

 

Bővebben...

Mikulás buli

December 8-án, a hagyományokhoz híven, az 5.F osztály közös délutáni programra hívta a 6. F-es diákokat. Lázas készülődés előzte meg az összejövetelt, még előzetes feladatot is kaptak a hatodikosok. Mindenki komolyan vette a feladatokat, azok is akik készítették és azok is akik megoldották. Több játékos feladatban mérték össze kreativitásukat, tudásukat, ügyességüket és memóriájukat az ötödikesek vezetésével. A játékok végén tombolán édességeket nyerhettek.

Bővebben...

Mikulás Kupa

Nagyszabású, általános iskolás korú teremlabdarúgó tornát szervezett iskolánk 2017. december 7-én, Mikulás Kupa néven.

Hat csapat fogadta el a meghívásunkat. 

Két hármas csoportban zajlottak a küzdelmek és a végén keresztbe játszással döntöttük el a helyeséseket.

Bővebben...

Hétköznapi Hősök a Batsányiban

Iskolánk, a Magyar Vöröskereszt Bázisiskolájaként segítő szándékkal támogatja a véradások megszervezését, az elsősegélynyújtás oktatását, a testi-lelki egészség megszerzését és megőrzését, a rászorulók megsegítését.

November 20-án a sokszoros véradók kitüntetését iskolánk ebédlőjében tartották, ahol tanulóink műsorral kedveskedtek a megjelent „Hétköznapi Hősöknek”, a véradóknak.

November 23-án véradást tartottunk, ahol iskolánk tanulói és pedagógusai karjukat nyújtották, hogy véradásukkal három emberéletet mentsenek meg. Az összegyűlt vér közel 60 beteg, rászoruló embertársunknak nyújt lehetőséget a gyógyulásra.

Bővebben...

Humán verseny a Batsányiban 2017.

2017. november 14-én sikerrel zajlott az általános iskolások számára meghirdetett humán tanulmányi verseny a Csongrádi Batsányi János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégiumban. A résztvevők tájékoztatást kaptak a humán tagozaton folyó oktatás sajátosságairól, az iskola hagyományápoló munkájáról és a tagozaton választható tantárgyak szépségeiről is. Idén a dualista Magyarország eseményei és történelmi jelenségei köré szerveződtek a feladatok. A csapatok szemléletes, képekkel illusztrált ppt-ket állítottak össze a kijelölt történelmi korszak egy-egy jellemző eseményéről vagy személyiségéről. 

Bővebben...

Iskolánk működő ECL Nyelvvizsgahely.