A'La Carte szakkör

A Természettudományos Diáklaboratórium A'La Carte szakkörei a batsányis diáknak szabadon választható, ingyenes laboratóriumi foglalkozást biztosít egy-egy témában. 2017. március 8-án Szabó László tanár úr vezetésével a szappanhártyák tulajdonságait figyelhettük meg.

  • a foglalkozáson készült további  fotók a galériában megtekinthetők 
  • e félévi A'La Carte szakköri kínálatunk itt elérhető

 

 

Anya Te tudod, Apa Te Tudod

Anya Te tudod, Apa Te tudod című rendezvényünk március 9-i foglalkozásán kisgyermekek és szüleik, nagyszüleik érkeztek együtt laboratóriumi kísérleteket végezni. Törökné Török Ildikó tanárnővel fontos érzékszervünkről az emberi szemről tudhatnak meg  többet az érdeklődők. Hogyan épül fel az emberi szem? Mit vizsgál  a szemorvos, miért kell hordani a szemüveget? Játékos kísérlettel az emberi szem optikai modellezése zárta ezt a foglalkozást. Szabóné Sinkó Tünde tanárnővel a tavasz elejénaktuális témáról, a vitaminokról tudhatunk meg többet.  Az elvégzett kísérletek során természetes és mesterséges vitaminforrások kerülnek vizsgálat alá.

Fotók a galériában elérhetők.

Anya Te Tudod, Apa Te Tudod (2017. december 1.)

December elsején a legfiatalabbak vették birtokukba a Csongrádi TErmészetTUDOmányos Diáklaboratóriumot. Azért hívtuk a kisgyermekeket és szüleiket, nagyszüleiket, hogy Törökné Török Ildikó tanárnővel és Szabó László tanár úrral együtt érdekes laboratóriumi kísérleteket végezzenek, ismerkedjenek  a természettudományos megfigyelés az élményszerű, felfedeztető megismerés módszerével. 

Bővebben...

Nyugdíjas pedagógusok a diáklaboratóriumban

Február 14-én a csongrádi nyugdíjas pedagógusok egy csoportja érkezett két rövid "tanulókísérleti" foglalkozásra a laboratóriumba.
Szabóné Sinkó Tünde tanárnővel az élelmiszerek C vitamin tartalmát vizsgálták meg, Tábori Levente tanár úr iránymutatásával a háztartási vegyszerek, hipo és sósav összehasonlítására végeztek kémia gyakorlatokat.

A jóhangulatú foglalkozások fotói a gimnázium közösségi oldalán is elérhetőek.

Anya Te tudod, Apa Te tudod ...

Szabó László tanár úr szívószálas kísérleteivel, Tábori Levente tanár úr kémcsövön túli lassú és gyors anyagokkal várta az érdeklődőket, szünetben robotika bemutatót láthattak Gilicze Tamás tanár úr vezetésével. A természettudományos élményekben bővelkedő foglalkozásokon két fotósunk is volt, mindketten remek képeken örökítették meg az együtt-kísérletezés örömét.

Kisgyermekeknek, szüleiknek, nagyszüleiknek szóló rendezvényünk 2016. november 29. kedden 16:30-18:00-ig került megrendezésre.

Bővebben...

Iskolánk működő ECL Nyelvvizsgahely.