Szép eredmények a III. Petőfi Sándor Szavalóversenyen

Városunkban 2018. március 12-én tartották a III. Petőfi Sándor Szavalóversenyt. A hagyományosan megrendezett versenyen a szervezők Petőfi Sándor életművéből adtak meg egy kötelezően elszavalandó verset, amely mellett egy szabadon választott Petőfi verssel kellett készülni az indulóknak. 

Bővebben...

Dupla arany minősítés a „Tiszán innen, Dunán túl” megyei minősítő népdalversenyen

Iskolánk diákjai – Kis Orsolya, Hekkel Zita (6f), Sprok Lilla, Koscsó Fanni (11/f) – kiválóan szerepeltek a Kunszentmiklóson megrendezésre kerülő minősítő népdalversenyen, amelyre 2018. március 14-én került sor. A több hónapos felkészülésünk eredményeképpen mindkét csoport arany minősítésben részesült.

Bővebben...

Kiváló szereplés a Kistérségi népdalversenyen

Iskolánk 6. osztályos diákjai (Kis Orsolya és Hekkel Zita) I. helyezést értek el, felsős, csoportos kategóriában a Kistérségi népdalversenyen, melyet a csongrádi Piroskavárosi Általános Iskolában rendeztek meg 2018. március 7-én a Piroskavárosi napok keretén belül. Ez az év jubileumi év is volt egyben, hiszen pontosan 20 évvel ezelőtt indította útjára ezt a rendezvényt Feketéné Túri Margit, az iskola volt tanítónője. 

Bővebben...

Jól húzták a csongrádiak Győrben

De nem a nótát, hanem az ergométert („beltéri evezőgép” – laikus szóhasználattal), a 28. Magyar Ergométeres Országos Bajnokságon, február utolsó hétvégéjén, Győrben. A Csongrádi Vízügyi Sport Egyesületből 1. helyezett lett Giricz Tamás (10.a, FI, könnyűsúly), 3. Kálmán Dávid (10.a, FS, II) 4. helyezett Szili Dorina (12.a, NI). 

Bővebben...

A magyarokról és a természetről disputáztak

A hétvégén rendezték meg 34 csapat részvételével Debrecenben az országos disputaversenyt, melyen iskolánk tanulói színvonalasan szerepeltek. A verseny 1. korcsoportjának tételmondata az Érdemes beavatkozni a természetbe és ennek tagadása volt. A 2. korcsoport versenyzőinek arról kellett meggyőzniük a bírókat, hogy A magyarok inkább keletiek-e, mint nyugatiak. 

Bővebben...

Iskolánk működő ECL Nyelvvizsgahely.