Országos bajnok elsősegélynyújtók

Első helyen végzett az idei Országos Elsősegély-ismereti Verseny döntőjében Budapesten a Giricz Anna (Csongrádi Batsányi János Gimn., 12.f), Boták Etelka (Boros Sámuel Szakgimn., Szentes, 12.b) és Komár Noémi (Boros Sámuel Szakgimn., Szentes, 9.c) alkotta csapat.

Az elmúlt 6 év szakmai sikerének tekinti ezt az eredményt Anna, aki a helyi Gimnázium végzős kitűnő tanulójaként, a Batsányi Alapítvány díjazottjaként évek óta nemcsak neves versenyek, hanem egészségügyi napok, „Dokudrámák” stb. szervezésében, lebonyolításában is aktívan részt vesz. Sőt, nem egy „éles” helyzetben: a Fő utcán epilepsziás rohamot kapott, kritikus állapotba került felnőttön, táborokban, rendezvényeken is segítve bizonyította rátermettségét - bár szerénysége miatt nem szereti, ha ezekről túl sok említés történik…

Bővebben...

Év végi eredmények az országos és nemzetközi angol nyelvi versenyeken

A 2016-17-es évben is több kategóriában vettek részt diákjaink többfordulós angol nyelvi versenyeken. Iskolánkat a következő diákok képviselték a versenyeken:

6/F: Badó Csaba, Seres Alexa, Makó Dorina, Sarusi- Kis Linda, Taricska Bálint, Kornyik Vivien.

8/F: Dobai Jázmin, Tábori Lilla, Vigvári Tímea, Sági Péter Pál, Palásti Patrik, Héjja István.

Bővebben...

EDÜ VOLT, EDÜ VAN, EDÜ LESZ!

Ezzel a gondolattal nyitotta meg kapuit a XXVII. Erkel Diák Ünnepek, Gyulán 2017. június 1-jén. Az országos kulturális – művészeti fesztiválon és versenyen 12 kategóriában 351 középiskolás mérettette meg magát június 1-4-ig az ország minden pontjáról (Pécsről, Nyíregyházáról, Esztergomból, Miskolcról, Tatabányáról, Gyuláról, Kiskunhalas, Karcagról, Hódmezővásárhelyről, Szegedről, Békéscsabáról, Szentesről és Csongrádról).

Iskolánkat Cseri Nóra 11/F és Sprok Lilla – Koscsó Fanni 10/F osztályos diákok képviselték, akik a korábbi években elért versenyeredményeik alapján érdemelték ki azt, hogy elutazzanak Gyulára.

Bővebben...

Az Eötvös Lóránd Fizikai Társulat ismét „A legszakszerűbb kísérlet” díjjal ismerte el intézményünk „A fizika mindenkié 3.0” rendezvényét

Az Eötvös Lóránd Fizikai Társulat  által szervezett „A fizika mindenkié 3.0” elnevezésű országos rendezvényhez a Csongrádi Batsányi János Gimnázium, Szakgimnázium  és Kollégium is csatlakozott többek között a  „Tanulói kísérletek – A vese működésének biofizikai modellezése” (a 8.F/2. és a 9.F/2. csoportok közreműködésével) ,  a  „Tanári bemutató kísérlet  – Elektromos jelenségek az emberi szívben - a madárszív anatómiája és elektromos ingerületvezetése” (a 10.B és 10.C osztályok közreműködésével) és a „Tanulói bemutató fizika kísérletek”    (a 11.F, a 11.A és a 12.A osztályos diákok közreműködésével) című foglakozással.

 

Bővebben...

Nemzetközi vízilabda torna

A Csongrád Városi Vízilabda Sport Egyesület zömében Batsányis tanulói vettek részt a 2017. május 26-28. között Szlovéniában megrendezésre kerülő 29. TRISTAR Nemzetközi Vízilabda Tornán. A péntektől vasárnapig tartó megmérettetésen 6 nemzet 8 csapata indult.

A tornán való bemutatkozás –az első mérkőzésen- nagyon jól sikerült:

Eredmény: VD Kamnik - Csongrád VVSE 10-17

Szombati nap délelőtt a Bledi-tónál járt a csapat, mely Szlovénia egyik "gyöngyszeme".

Bővebben...

Iskolánk működő ECL Nyelvvizsgahely.