Duatlon Diákolimpia Országos Döntő Marcali

2017. októbere emlékezetes sportsikereket hozott több BJG-s diák életében.  Azon a hétvégén, amikor a 9.f-es Bede Réka Fit-Kid Európa Bajnok lett Dublinban, a duatlon diákolimpián  is eredményesen szerepeltek iskolánk tanulói. A Kasza Blanka (9.a), Kovács Fruzsina Dóra (10.f), Tábori Lilla (9.f) összeállítású csapataz V. korcsoportban megnyerte az A kategóriás lányok versenyét. Kovács Fruzsina Dóra egyéniben is országos bajnok lett, Tábori Lilla a 4., Kasza Blanka a 7. helyen futott be. A három lány mellett négy fiú képviselte a BJG-t az országos döntőn. 

Bővebben...

Kisgimis nyerte az országos online zenei vetélkedőt

Az októberben indult Kodály nyomában online zenei vetélkedő középpontjában a 135 éve született és 50 éve elhunyt Kodály Zoltán és zenei öröksége állt. A kettős évforduló kapcsán a kecskeméti Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ több intézmény szakmai együttműködésével egy háromfordulós országos vetélkedő keretében hívta közös játékra, éneklésre és alkotásra a különböző korosztályokat. Céljuk az volt, hogy minél többen megismerjék Kodály Zoltán életét, munkásságát és felkeltsék az érdeklődést művei iránt. 

Bővebben...

Mindig hinned kell önmagadban! - Triatlon aranyjelvények

A 2017-es év a csongrádi Idegenforgalmi SE egyik legeredményesebb szezonja volt. Mindamellett, hogy az őszi Duatlon Diákolimpiát a serdűlő lányok egyéniben és csapatban is megnyerték, egyenletesen jó éves sportteljesítménye alapján az egyesület öt utánpótlás korosztályú versenyzője kapott elismerést. Közülük hárman jelenleg is a BJG-be járnak, a legidősebb, Nyéki Péter 2016-ban ballagott el innen, a legfiatalabb, Radics Milán pedig még általános iskolás (NBA). A gálán a Batsányi János Gimnázium egykori testnevelőjével, Pászti Edit tanárnővel is találkozhattunk, akit két számban is a színpadra szólítottak.

Bővebben...

Második helyezett a Batsányi csapata az FLL robotverseny hazai fordulójában

A Legokockák csapat tagjai: Barta Ádám, Kiss Dávid, Kiss Máté, Kozma Levente 8.f, Tóth Máté, Varga Bence 7.f oztályos tanulók remek teljesítménnyel, 13 csapat közül jutottak a robotverseny nemzetközi fordulójába, amelyet február elején Lengyelországban rendeznek. Felkészítő tanáraik Giliczéné László Kókai Mária és Gilicze Tamás 

Bővebben...

„Mutatós kísérletek-bárki csinálhatja”

 

Iskolánk működő ECL Nyelvvizsgahely.