Győzelem Dublinban

Idén is megmérette magát a Fit Kid-es csapat a XV. Európa Bajnokságon, ezúttal Írország fővárosában, Dublinban. Csongrádot három Batsányis diák, valamint egy volt BJG-s tanulónk képviselte, igen nagy sikerrel. 

Bővebben...

Öveges Tanár Úr utódai

Öveges Tanár Úr utódai – fizikai kísérletek nem csak tudósoknak

Az Ericsson Magyarország – az ország legnagyobb telekommunikációs és informatikai kutatással, szoftver és hardverfejlesztéssel foglalkozó vállalata – 2017. szeptember 29-én immáron hetedik alkalommal nyitotta meg a Kutatók Éjszakáján K+F Központjának kapuit és engedett bepillantást az ott folyó munkába. 

Bővebben...

Országos bajnok elsősegélynyújtók

Első helyen végzett az idei Országos Elsősegély-ismereti Verseny döntőjében Budapesten a Giricz Anna (Csongrádi Batsányi János Gimn., 12.f), Boták Etelka (Boros Sámuel Szakgimn., Szentes, 12.b) és Komár Noémi (Boros Sámuel Szakgimn., Szentes, 9.c) alkotta csapat.

Az elmúlt 6 év szakmai sikerének tekinti ezt az eredményt Anna, aki a helyi Gimnázium végzős kitűnő tanulójaként, a Batsányi Alapítvány díjazottjaként évek óta nemcsak neves versenyek, hanem egészségügyi napok, „Dokudrámák” stb. szervezésében, lebonyolításában is aktívan részt vesz. Sőt, nem egy „éles” helyzetben: a Fő utcán epilepsziás rohamot kapott, kritikus állapotba került felnőttön, táborokban, rendezvényeken is segítve bizonyította rátermettségét - bár szerénysége miatt nem szereti, ha ezekről túl sok említés történik…

Bővebben...

Év végi eredmények az országos és nemzetközi angol nyelvi versenyeken

A 2016-17-es évben is több kategóriában vettek részt diákjaink többfordulós angol nyelvi versenyeken. Iskolánkat a következő diákok képviselték a versenyeken:

6/F: Badó Csaba, Seres Alexa, Makó Dorina, Sarusi- Kis Linda, Taricska Bálint, Kornyik Vivien.

8/F: Dobai Jázmin, Tábori Lilla, Vigvári Tímea, Sági Péter Pál, Palásti Patrik, Héjja István.

Bővebben...

EDÜ VOLT, EDÜ VAN, EDÜ LESZ!

Ezzel a gondolattal nyitotta meg kapuit a XXVII. Erkel Diák Ünnepek, Gyulán 2017. június 1-jén. Az országos kulturális – művészeti fesztiválon és versenyen 12 kategóriában 351 középiskolás mérettette meg magát június 1-4-ig az ország minden pontjáról (Pécsről, Nyíregyházáról, Esztergomból, Miskolcról, Tatabányáról, Gyuláról, Kiskunhalas, Karcagról, Hódmezővásárhelyről, Szegedről, Békéscsabáról, Szentesről és Csongrádról).

Iskolánkat Cseri Nóra 11/F és Sprok Lilla – Koscsó Fanni 10/F osztályos diákok képviselték, akik a korábbi években elért versenyeredményeik alapján érdemelték ki azt, hogy elutazzanak Gyulára.

Bővebben...

Iskolánk működő ECL Nyelvvizsgahely.