ECL nyelvvizsga információk

ECL nyelvvizsga információk

A sikeres nyelvvizsga díjának visszaigényléséhez az online és a vizsgahelyi regisztráció során kötelező megadni a számlázási adatokat. A megadott adatok utólagos módosítására már nincs lehetőség, illetve a számlaigény utólagos jelzésére sincs mód.

Számlaigény esetén az on-line regisztrációkor meg kell adni a számlázási adatokat, valamint az átutalás közleményében fel kell tüntetni a vizsgázói azonosítót és a vizsgázó nevét (az összeg(ek) befizetéséhez szükséges pontos banki adatok a regisztrációkor létrejövő Vizsgázói oldalon találhatóak). A papír alapú jelentkezési lap kitöltésekor szintén meg kell adni a számlázási adatokat, és amennyiben rendelkezésre áll a vizsgázói azonosító, azt is fel kell tüntetni a befizetési csekk közlemény rovatában.

A jelentkezéssel elfogadásra kerül, hogy a fentiek hiányában számla kiállítására nincs mód. Ennek elmulasztása esetén – utólag – névre szóló befizetési igazolást áll módunkban kiadni.

Online jelentkezés esetén a vizsgadíj befizetéséről készült igazolást a vizsgahelyre haladéktalanul el kell juttatni.

Az ECL vizsgaszabályzata: http://ecl.hu/wp-content/uploads/ECLvizsgaszabalyzataktualis20180227.pdf

Jelentkezés: https://ecl2.inyt.pte.hu/ECLV2/default.aspx

Kapcsolat: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

ECL nyelvvizsga díjának visszaigénylését érintő friss jogszabály

A Magyar Államkincstár tájékoztatója az ECL nyelvvizsga díjának visszaigénylését érintő friss jogszabályról itt tekinthető meg: https://folyositas.tcs.allamkincstar.gov.hu

A NYUFIG nyomtatványai ezen a linken találhatóak: https://nyugdijbiztositas.tcs.allamkincstar.gov.hu/

Gyakorlati megvalósítás:

A PTE automatikusan ki fog állítani minden befizetésről számlát, amennyiben a közlemény rovatban megjelenik a vizsgázó neve és pontos címe. Ha nem fér ki a közlemény rovatban az előbb felsorolt információ vagy nem saját névre kéri a vizsgázó a számlát (pl. 35 év feletti vizsgázó), akkor a befizetés/átutalás napján a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre kell megírni a számlázási adatokat továbbra is.

Maga a jogszabály itt tekinthető meg: http://net.jogtar.hu/

A nyelvvizsgadíj számláját saját névre kell kérni.

nyelvek: angol, német, francia, orosz, olasz, spanyol, latin, portugál, arab, héber, kínai, japán, holland, finn és nemzetiségi nyelvekből tett nyelvvizsgákra, a komplex, valamint az egyesíthető írásbeli és szóbeli részvizsgákra, az általános és a szaknyelvi vizsgákra is

Ha valaki 2018. január 1. után, de külön-külön teszi le az írásbelit és a szóbelit, és a két vizsga között egy évnél nem telik el több idő, mind a két részvizsga díját visszaigényelheti. Akik az írásbelit már korábban letették, és 2018-ban csak szóbeliznek, csak a szóbeli díját kaphatják vissza.

A külföldön szerzett nyelvvizsgával rendelkezők a honosítás díját kérhetik vissza.

ECL nyelvvizsgával kapcsolatos információk

Általános információk az ECL nyelvvizsgával kapcsolatbanhttp://ecl.hu/

Aktuális vizsgaszabályzathttp://ecl.hu/wp-content/uploads/ECLvizsgaszabalyzat_aktualis_2017_04_20.pdf
Online jelentkezéshttps://ecl2.inyt.pte.hu/ECLV2/default.aspx

Nyelvvizsga időpontok 2018-banhttp://ecl.hu/nyelvvizsga-idopontok-2018/

Esélyegyenlőség, kivételes eljáráshttp://ecl.hu/kerelem-kiveteles-eljarasra/

Halasztáshttp://ecl.hu/halasztas-2/

Vizsgadíjhttp://ecl.hu/vizsgadij/

 

A vizsgadíj befizetése vizsgahelyenként eltérő, ezért kérjük, hogy a befizetéssel kapcsolatban közvetlenül azzal a vizsgahellyel vegyék fel a kapcsolatot, ahol vizsgázni szeretnének. A jelentkezésük csak a fizetési igazolás elküldésével válik érvényessé, melynek a kiválasztott vizsgahelyre a jelentkezési határidőig be kell érkeznie. Rózsaszín csekken történő befizetést egyik vizsgahelyünk sem fogad el.

 

Csongrádi vizsgahely - kapcsolat: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vizsgadíj változás 2017. decembertől!

Vizsgadíj változás 2017. decembertől!

 

Az ECL nyelvvizsgarendszer aktuális vizsgadíjai

A vizsgadíj befizetése vizsgahelyenként eltérő, ezért kérjük, hogy a befizetéssel kapcsolatban közvetlenül azzal a vizsgahellyel vegyék fel a kapcsolatot, ahol vizsgázni szeretnének. A jelentkezésük csak a fizetési igazolás elküldésével válik érvényessé, melynek a kiválasztott vizsgahelyre a jelentkezési határidőig be kell érkeznie. Rózsaszín csekken történő befizetést egyik vizsgahelyünk sem fogad el.

 

 

Szóbeli

Írásbeli

Komplex

A2 vizsgaszint (akkreditált nyelvek)

11 000 Ft

11 000 Ft

18 000 Ft

B1 vizsgaszint (akkreditált nyelvek)

15 000 Ft

15 000 Ft

25 000 Ft

B2 vizsgaszint (akkreditált nyelvek)

17 000 Ft

17 000 Ft

28 000 Ft

C1 vizsgaszint (akkreditált nyelvek)

17 500 Ft

17 500 Ft

29 000 Ft

A2 vizsgaszint (nem akkreditált nyelvek)

6 000 Ft

6 000 Ft

10 000 Ft

Nem akkreditált nyelv (B1, B2, C1 szint)

13.200 Ft

13.200 Ft

22.000 Ft

 

ECL nyelvvizsga időpontok 2017-ben

Nyelvvizsga időpontok.

Iskolánk működő ECL Nyelvvizsgahely.