Látogatóban a Mercedes gyárban

A 12. A és 11. A osztály részt vett a kecskeméti Mercedes gyárban egy gyárlátogatáson.
Először bemutatták a gyár építési szakaszait és működését, két kisfilmben. Ezután a présüzembe mentünk. Itt kezdődik az autók gyártása. A következő úticél a karosszéria üzem volt, ahol az emeletről figyelhettük a robotok munkáját. 

Bővebben...

A Wesley János óvodában jártunk Budapesten!

Létezik egy óvoda Budapesten, ahová olyan gyerekek járnak, akiknek nincs bejelentett lakásuk, tehát nem járhatnak állami óvodába. Nem hajléktalanok ők, van fedél a fejük felett, de ez a fedél fűtetlen pince, sufni, vagy bármi, ami a 21. sz-ban semmiképpen sem nevezhető otthonnak.

Facebookon találtam rájuk. Valahogy nem gondolunk arra, hogy a hajléktalan embereknek is lehetnek kicsi gyerekei.

Bővebben...

„Mutatós kísérletek-bárki csinálhatja”

A Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács és a szegedi Dugonics András Piarista Gimnázium Vermes Miklós Kossuth-díjas fizikatanár emlékére kísérletezős versenyt hirdetett meg. A megyei forduló 2017. december 7-én volt a Dugonics András Piarista Gimnáziumban. Két kategóriába lehetett nevezni: I. kategória: 7-9. évfolyam, II. kategória: 10-12. évfolyam.

Jelentkezni tetszőleges témájú, egyszerű, nagyszerű fizikai kísérlettel lehetett. A kísérletekhez nem lehetett iskolai taneszközöket használni, házilag barkácsolt eszközökkel kellett a bemutatóra készülni. A bemutató maximum 7 perces lehetett, majd a zsűri tagjai kérdéseket tehettek fel a kísérletekkel kapcsolatban.

Bővebben...

SQUARE EYED STUDENTS in Trabzon, Turkey

Mint ahogy korábban megfogalmaztuk, Európai partnereinkkel (észt, dán, horvát, török) együtt Erasmus+ pályázat keretében szeretnénk megmutatni, milyen lehetőségek rejlenek az infokommunikációs eszközökben, alkalmazásokban, ugyanakkor milyen valódi értéke van a személyes kapcsolatoknak, a szabadidő „hagyományos” eltöltésének játékkal, tánccal, színházzal, a művészetek segítségével.

Bővebben...

Kísérletek kavalkádja

A Szegedi Regionális Természettudományos Diáklaboratórium immáron negyedik alkalommal rendezte meg november 25-én, szombaton a természettudományos családi napját a Szent-Györgyi Albert Agórában.

A programon a Csongrádi Természettudományos Diáklaboratórium is képviseltette magát, öt diák mutatott be érdekes kísérleteket. 

Bővebben...

Iskolánk működő ECL Nyelvvizsgahely.