Természetkutató akadályverseny

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága terepi akadályversenyt hirdetett meg a madárvonulás délalföldi ünnepe alkalmából a Szeged közeli Fehér-tó környékén. A természetkutató akadályversenyen 14 csapat vett részt. A versenyre egy, a Kiskunságra jellemző védett állat-, vagy növényfajt bemutató poszterrel nevezett iskolánkból, a 9. és a 10. osztály biológia-kémia tagozatos tanulói közül, két csapat.

Bővebben...

Mesés szereplés

2005 óta ünnepeljük a magyar népmese napját Benedek Elek születésnapján, szeptember 30-án.
Ezt az alkalmat kötötte össze a Galli János Általános Iskola, hogy megemlékezzenek a tanulók Palásti Annuskáról, a csongrádi mesegyűjtőről, s hogy „mesetúrát” szervezzenek a kistérség iskoláinak.

Bővebben...

Európai Madármegfigyelő Napok

A madármegfigyelés különösen jó kikapcsolódás és emellett hozzájárulhatunk a madár populáció felméréséhez.
Iskolánkból a 9., 10. és a 11. évfolyam bio-kémia tagozatosai a Madármegfigyelési Világnap keretében ellátogattak a Holt-Tiszára. A Madármegfigyelő Napot a madártani szervezetek világszövetsége indította útjára 1992-ben.

Bővebben...

Batsányis diákok a geodéziai tornyon túl

A 10.A osztály biológia-kémia tagozatos tanulói, a Kiskunsági Nemzeti Park védelme alá tartozó Bokros-pusztára bicikliztek el tanáraik kíséretében. A terület ex lege védett, és a Natura 2000 ökológiai hálózatrésze.

Bővebben...

FECSKETÁBOR 2017

Augusztus  végén a leendő ötödikesek idén is részt vehettek az immár hagyományos soltvadkerti Fecsketáborban.

A gyülekezőnél még csak egymást óvatosan figyelgető gyerekek a négy nap után igazi csapatként tértek haza. Sok közös emlék , a közös játékok, a nagy nevetések összekovácsolták őket rövid idő alatt.

A rókavadászat, a számháború, a lovastaxizás, a vízi vidámpark nyújtotta örömökön kívül, körbesétáltuk a tavat a tanösvényen és különböző tantárgyakhoz kapcsolódó játékos feladatokkal hangolódtunk az új tanévre.

 A tábor sikerrel zárult, elérte célját, pénteken már nem idegenként fogadják egymást a diákok, lesz közös téma amiről lehet a szünetekben beszélgetni és nem fog problémát okozni, hogy ki ki mellé üljön.

Jó tanulást, sikerekben és örömökben gazdag tanévet 5.F osztályosok!

Leirerné Katona Ágnes osztályfőnök

Leirer Tibor napközis tanár

Iskolánk működő ECL Nyelvvizsgahely.