A Magyar Tudományos Akadémia könyvtárában jártunk

Bár a könyvtárlátogatás minden diák számára hétköznapi programnak számít, a 7. F osztály számára nem mindennapi élményt jelentett a március 8-ára szervezett kirándulás. Az MTA Könyvtár és Információs Központ épületébe látogathattak a 2018 májusában megvalósuló Határtalanul kirándulás előzetes programja keretében.

Bővebben...

Rendhagyó történelemórák világháborúról és kitelepítésekről

2018. február 22-én Fodor Péter történész Csongrád az első világháborúban címmel tartott előadást a gimnázium 11. és 12. évfolyamos humán osztályainak. A rendhagyó történelemórán a diákok megtudhatták, hogyan álltak helyt a csongrádiak a világháborús évek alatt, milyen módon gyűjtöttek a katonáknak pénzt és szederlevélből készült főzetet a betegségek ellen, hallhattak Tekulics Sándorról, aki az értelmetlen harc helyett több száz fotót készített orosz katonákkal, és felidézhették azt a gimnáziummal kapcsolatos tényt, hogy az 1914-re elkészült épületet rögtön kórházzá kellett alakítani a rengeteg sebesült miatt. 

Bővebben...

„DARULESEN” a Csongrádi Batsányi János Gimnázium diákjai

2017. őszén (2017.11.24.) a Dél-Alföld egyik legérdekesebb természeti látványosságának
felderítésére indult egy 15 fős diákcsapat és tanáraik, Törökné Török Ildikó (biológia-fizika szakos)
tanárnő és Tábori Levente (biológia-kémia szakos) tanár úr.

Bővebben...

BJG sítábor 2018.

Ebben a tanévben február elején iskolánk 80 fős csapata síelni volt az ausztriai Gerlitzenben, ahol négy napot síelhettek, snowboardozhattak az erre vállalkozó diákok. Iskolánk legfiatalabbjai és a tapasztalt síelők is egyaránt jól érezték magukat a sítáborban. 

Bővebben...

Az Educatio-n jártunk

Az Educatio egy olyan Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás, mely azzal a céllal jött létre, hogy választ adjon a felsőoktatással kapcsolatos kérdéseinkre. Feladata összekapcsolni a hazai – és külföldi felsőoktatási intézményeket, tankönyvkiadókat, nyelviskolákat, szakképző intézményeket a diákokkal, az oktatókkal és szülőkkel.

Bővebben...

Iskolánk működő ECL Nyelvvizsgahely.