72 batsányis diák vett részt az ECL országos nyelvi versenyén

Ajánlom

Iskolánk diákjai első alakalommal neveztek be a a Nyelvtudással az Egységes Európáért Alapítvány által meghirdetésre került  Országos Nyelvi Versenyre, az országban is kimagasló 72 fős létszámmal.  

A verseny a Nemzetközi ECL Nyelvvizsgaközpont támogatásával zajlik.

 A verseny célja, hogy segítségével a diákok felmérhessék, hol állnak nyelvi ismereteikkel saját korosztályukban, tanulásra motiválja őket, a már középfokú nyelvvizsgával rendelkező fiatalokat pedig nyelvtudásuk fejlesztésére ösztönözze.

A versenyen részt vevő fiatalok az Európa Tanács által kiadott Közös Európai Referenciakeretben leírt ajánlásokkal összehangolt akkreditált nemzetközi ECL nyelvvizsga előírásai alapján, valós vizsgaszituációban, az ország számos pontján kijelölt, könnyen megközelíthető helyszíneken szervezett írásbeli fordulón vesznek részt középfokú (B2 szintű), illetve felsőfokú (C1 szintű) követelményrendszer szerint. A verseny mintegy próbavizsgának is tekinthető azok számára, akik a közeljövőben szeretnék letenni az ECL nemzetközi nyelvvizsgát vagy csak szeretnék magukat megmérettetni a nyelvi versenyen

A próbavizsgák lebonyolítására 2016. február 19-én került sor a Batsányiban.

A nyelvi verseny két részből áll: Az első forduló, amelyet a gimnázium idegen nyelvi munkaközösségének tagjai  valósítottak meg, mindkét kategóriában hallott és olvasott szövegértési, valamint fogalmazási feladatok megoldását foglalta magába. A versenyzők a feladatokat szótár nélkül oldották meg.

A második fordulóba az első fordulóban legjobban teljesítő 20 versenyzőt hívják meg, szóbeli vizsgára. Az összesített írás- és szóbeli eredmény figyelembe vételével alakul ki a győztesek végső országos sorrendje.

Díjak:Az 1. kategória nyelvenkénti első három helyezettjének jutalma egy ingyenes akkreditált középfokú, a 2. kategória nyelvenkénti első három helyezettjének díja pedig egy ingyenes akkreditált felsőfokú nemzetközi ECL nyelvvizsga-lehetőség. A 4-5. helyezett mindkét kategóriában 10000 Ft-os ECL nyelvvizsgára szóló bonuszt kap. A verseny szponzorai további díjakat és jutalmakat ajánlanak fel a legeredményesebben szereplő versenyzőknek.

Reméljük a mi diákjaink közül is lesznek néhányan a díjazottak sorában. Gratulálunk minden résztvevőnek! 

Iskolánk működő ECL Nyelvvizsgahely.