Anya Te Tudod, Apa Te Tudod (2017. december 1.)

Ajánlom

December elsején a legfiatalabbak vették birtokukba a Csongrádi TErmészetTUDOmányos Diáklaboratóriumot. Azért hívtuk a kisgyermekeket és szüleiket, nagyszüleiket, hogy Törökné Török Ildikó tanárnővel és Szabó László tanár úrral együtt érdekes laboratóriumi kísérleteket végezzenek, ismerkedjenek  a természettudományos megfigyelés az élményszerű, felfedeztető megismerés módszerével. 

  • Törökné Török Ildikó tanárnővel a foglalkozás során kicsik és nagyok közelebbről ismerkedhettek meg a halak testfelépítésével, a bátrabbak boncolhattak is. Mindenki belekukkanthatott a mikroszkópba, amelyben 40-szeres és 100-szoros nagyításban vizsgálhatta a sprotni (hal) bőrét, pikkelyeit, izomzatát, belső szerveit. 
  • Szabó László tanár úrral a folyadékok felületi tulajdonságait vizsgálgatták a gyerekek. Volt házi készítésű 'lávalámpa', buborék fújás, buborék reptetés. Megnéztük azt is, hogy a vizet lehet púpozni is, illetve nincs az a tele pohár víz amihez ne lehetne még tölteni.

12 szülő és 21 kisgyerek vett részt a foglalkozáson, óvodástól hetedik osztályosig voltak diákok. Az is kiemelendő, hogy idén sok gyerek az apukájával érkezett. A délután során készült fotók a galériában megtekinthetők.

A másfél órás természettudományos kísérletezés után hazaindulva a gyerekek kérdezgették:

... mikor lesz legközelebb?

Iskolánk működő ECL Nyelvvizsgahely.