Fogyasztóvédelmi Sulitábor- Zánka

Ajánlom

A „Fogyasztók Hete” című kampány eredményéről már beszámoltunk itt a honlapon. A pályázat nyerteseként részt vehettünk egy 4 napos táborban a Balatonon, Zánkán.

Aki már el is képzeli, hogy lógatjuk a lábunkat a Balatonban, és süttetjük a hasunkat a parton, azt gyorsan felvilágosítjuk, mi is történt velünk a táborban 2013. március 14-17. között.

Erre a hétvégére országos hóvihart jósoltak a meteorológusok, ami valóra is vált. Már az odautazásunk is kalandos volt, a 6 órás út helyett 12 órát utaztunk.

Késő délután megérkeztünk Zánkára, ahol sajnos a Balatont 2 napig nem láttuk, mert olyan hóvihar volt.

Az országból 7 csapat vett részt a táborban, amit a FEOSZ (Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége) szervezett. Az iskolák bemutatkozása után játékos feladatokat kaptunk: Fogyasztóvédelmi totó, keresztrejtvények, reklámspot forgatókönyvének elkészítése.

Másnap, március 15-én, nemcsak az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharcra emlékeztünk, hanem ezen a napon van a Fogyasztók Világnapja is.

Délelőtt előadásokat hallgattunk, majd ebéd után folytatódtak a feladatok. Este Fogyasztóvédelmi Activity-t játszottunk.

Március 16-án délelőtt a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hivatal főigazgató-helyettes asszonya Csákiné Dr. Gyuris Krisztina tartott előadást a veszélyes termékekről. Számos terméket el is hozott megmutatni, elmagyarázta, hogyan történik a termékek minőségi vizsgálata.

Délután már egy kicsit kimerészkedtünk a szabadba, szerencsére nem szakadt a hó, lesétáltunk a Balaton partra, (s ugrottunk egy fejest! :).

Este mini színdarabok bemutatója volt, természetesen erre a feladatra már előző nap is lehetett készülni a csapatoknak. Fantasztikusan vicces produkciók születtek, mind-mind fogyasztóvédelmi témában. Mi egy dohányvásárlással és értékesítéssel kapcsolatos történetet adtunk elő, a csoport másik fele pedig a termékbemutatókon történő „átverésre” próbálta felhívni a figyelmet. A tábor zárásaként Dr. Kispál Edit és Dr. Kóródy Dávid táborvezetők búcsúztak el tőlünk

Vasárnap kora reggel indultunk haza.

Nagyon kellemes és hasznos hétvégét tölthettünk Zánkán.

Köszönjük a szervezőknek a pályázati lehetőséget!

Nyáron visszamegyünk! 

Beszámoló a FEOSZ honlapján is olvasható.

Iskolánk működő ECL Nyelvvizsgahely.