Szakmai látogatás a szentesi TESCO-ban

Ajánlom

Indul a csapat...Fantasztikus lehetőséget kaptunk, hogy megismerjük egy hipermarket „back office” részlegét, azt, amit a vevő nem lát.

Marketing óráinkon tanultunk az értékesítéspolitikáról, a kereskedelmi üzletek típusairól. Vevőként sokszor megfordultunk már Szentesen a TESCO-ban, de nagyon kíváncsiak voltunk, hogyan működik, milyen a munkaszervezés, a HR tevékenység, a marketingtevékenység egy ilyen hatalmas üzletben.

Az üzlet kereskedelmi igazgató: Máté Attila és a személyzeti igazgató: Fülöp Éva, mutatta be a tevékenységi területeket. Beszéltek a beszerzésről, raktározásról, értékesítésről, a marketing- és a humánpolitikai tevékenységről.

Megnéztük a személyzeti helyiségeket (öltözők, oktató kabinet, dolgozói étkezde), majd láthattuk a raktárakat, hűtőkamrákat.

Az árut a készletnyilvántartás alapján központi beszerzés útján szállítják az üzletbe. A készlet 70%-a az eladótérben található, mindössze 30%-a van a szakosított raktárakban.

Az értékesítés önkiszolgáló rendszerrel történik, a tőkehús, csemege részlegen találhatunk közvetett (kiszolgáló pulton keresztül) történő értékesítést.

Az árkialakítás is központilag történik, az árazást a polcokon kézi számítógépek segítségével végzik.

A TESCO-ban lehetőségük van a diákoknak részmunkaidőben dolgozni.

Fontos számukra a dolgozók elégedettsége is, a belső PR tevékenységet láthattuk a gyakorlatban működni, ezen a héten a „Dolgozók hete” keretein belül minden nap más-más meglepetésben volt részük a dolgozóknak (csoki, szendvics, gyümölcs).

Betekintést nyerhettünk a biztonsági rendszer működésébe (kamerák, beléptető rendszer).

A hulladékkezelés kiemelt feladata az üzletnek: szelektív hulladékgyűjtés, alumínium dobozok préselése, egyéb veszélyes anyagok külön gyűjtése.

Köszönjük, hogy lehetőséget kaptunk betekinteni egy multinacionális cég mindennapjaiba! ... és a friss, finom péksüteményt! :)

Iskolánk működő ECL Nyelvvizsgahely.