Robotversenyre készülnek a diákok

Ajánlom

A First Lego League nemzetközi robot tervzési építési és programozási versenyen idén is indulnak a csongrádi gimnazisták. A 2012-es FLL versenyen a Senior Solutions csapatainak az öregedés kérdéskörét kell megvizsgálniuk, és azt, hogyan érinti ez az embereket és az életmódjukat. 

A mi iskolánk hagyományai szerint az ötödikesek építik meg azokat a pályaelemeket, amelyek a terepeasztalon egy-egy problémás helyzetet, lehetséges megoldást szimbolizálnak.

A versenyzőknek olyan robotot kell tervezni, építeni amely a rendelkezésre álló 2,5 perc alatt sok pontot gyűjt a pályán. A stabil, és célfeladatra megalkotott konstrukció mellett a programozásnak, és a megoldások tesztelésének is fontos szerep jut. A versenyen nagy szerepe van a témához kapcsolódó kutatómunkának:  kutatómunka eredményét egy öt perces előadásban mutatják meg a diákok a versenyen. A felkészülés két hónapja az együtmunkálkodásról, a közös felkészülésről szól, így a csapatmunka is értékelésre kerül a döntő során. A felkészülés során legügyesebbnek bizonyuló robotszakkörösök a LegoRockers szineiben képviselhetik iskolánkat az országos versenyen.

 

A magyarországi fordulóra november közepén kerül sor. A versennyel kapcsolatos további információk a  hivatalos magyar honlapon, és a németorsági szervezők weboldalán olvashatók. 

Iskolánk korábbi robotversenyekről szóló híreit a régi honlapon lehet megtekinteni, a leírásokhoz sok fotó és videó is kapcsolódik.

Iskolánk működő ECL Nyelvvizsgahely.