Bagpipe, haggis and Nessy in Batsányi style

Ajánlom

 

Iskolánkban november 12-én -ahogy minden tanévben-ismét megrendezésre került az angol nyelvi verseny. Ebben az évben a csodálatos Skóciát választottuk a verseny fő témájaként. Célunk az volt, hogy a gyerekek megismerkedjenek ennek a festői országnak a kultúrájával, hagyományaival, nyelvével és szokásaival és ezzel bővítsék ismereteiket az angolszász országokról. A versenyre jelentkező háromfős csapatokat felkértük arra, hogy elsődleges feladatként saját kutatásaik alapján egy prezentációt mutassanak be erről az országról úgy, hogy versenytársaikat szórakoztatva értékes információkat közvetítsenek. 

A csapatok nagyon leleményesen és humorosan oldották meg a feladatot. Kiváló, szellemes, informatív power point-os bemutatókat és egy, a gyerekek által készített „híradót” láthattunk. A prezentációk bemutatása után a „Brave” c. animációs filmből néztek meg a gyerekek egy részletet angolul, melyhez előzőleg hat kérdést tettünk fel a filmre vonatkozóan. A feladat nehézsége abban állt, hogy a válaszokat magyarul kellett megadniuk és közben idegen nyelven kellett a filmet követniük. A feladatot az tette még izgalmasabbá, hogy a filmben skót dialektusban beszéltek, így a gyerekek egy kis ízelítőt kaphattak a ma is beszélt skót nyelvből. A verseny harmadik feladata egy feleletválasztós kvíz volt, amely olyan ismeretanyagot nyújtott a gyerekeknek, amit használhatnak a további tanulmányaik során. A versenyzők híres történelmi személyekről, helyekről, skót ételekről és italokról, skót népszokásokról hallhattak. A vetélkedés nagyon kellemes hangulatban zajlott, a gyerekek és felkészítő tanáraik értékes ajándékokat kaptak, és könyvjutalomban részesültek. A versenyben az Ének-Zenei Általános Iskola és a Gr. Széchenyi István Általános Iskola nagyon eredményesen szerepelt, a legügyesebb csapatnak a szentesi Koszta József Általános Iskola csapata bizonyult.

 

 

Köszönettel tartozunk a Fornettinek a finom pogácsákért és a szakács néniknek a finom teáért. Nagyon köszönjük az ECL és a TELC nyelvvizsgaközpont támogatását, és ezúton szeretnénk megköszönni az Oxford és a Maxim kiadónak az értékes ajándékokat.

Iskolánk működő ECL Nyelvvizsgahely.