Visszatekintő: Szalagavató

Ajánlom

Fotó: Klucsai Róbert

 

A szalag egy szép emlék, egy jelkép egy üzenet ... a barátság, a szeretet – esetleg a szerelem – az igazi összekötő kapocs, és a közös pont: a Batsányi János Gimnázium és Szakközépiskola, ahol mindezek megszülettek...Tudom azt, hogy egy erős és értékes közösség tagjai vagytok,.. e szavakkal szólt Szabó László tagintézmény-vezető a végzős diákokhoz 2012. december 15-én, iskolánk szalagavató ünnepségén.

Egy 25 évvel ezelőtti generáció tagjai -nem is olyan rég- így gondoltak vissza ugyanerre az érzésre:  ...Mert batsányisnak lenni olyan volt nekünk ebben a városban, mint a kiválasztottak közé tartozni....

A bíztató gondolatok sorát Kiss Attila, a Csongrádi Oktatási Központ igazgatója így folytatta:

Nektek itt és most kell boldogulnotok. Bármilyen leküzdhetetlen nehézséget éreztek, a mából nem menekülhettek sem a múltba, sem a jövőbe. A saját utatokat kell járnotok, s hinnetek kell benne, hogy az előtt az ajtó előtt álltok, amely a boldogságotokhoz vezet. Lépjetek be rajta bátran, s használjatok ki és élvezzetek minden percet az életetekben!

A vizsgáitokig hátralévő középiskolás napjaitokban tegyetek meg mindent azért, hogy terveiteket megvalósíthassátok! Batsányisként a következő hónapokban és a mai estén is érezzétek jól magatokat közöttünk!

Gárdonyi szavaival kívánok nektek emlékezetes, halhatatlan estét:  

„A múlt nem a tied, csak az utána vonuló árnyék. A jövő nem a tied, csak az elébed vetődő sugara. Az óra a tied.

 Csupán az óra, amelyben élsz. Ne siess ki belőle.”

 

Iskolánk működő ECL Nyelvvizsgahely.