Szép sikerek a disputa versenyen

Ajánlom

Pécsen rendezték meg március első hétvégéjén a XXVI. Országos Disputaversenyt, melyen iskolánk két csapata is eredményesen szerepelt.

A versenyre az ország valamennyi részéről érkeztek csapatok, akik életkoruk szerint három kategóriában versenyeztek. Az első kategória tételmondata a Szükség van könyvtárakra volt, melyet a sorsolás szerint állítani és tagadni is kellett.

A versenyt megelőzően hetekig készült a 6.-os csapat érvrendszerük kialakítására, a disputa szabályainak elsajátítására, hiszen nekik ez volt az első igazi versenyük az iskolai válogatón kívül.

A csapat (Juhász Jázmin, Brindza Zsanett, Bódi Bence) minden vitáját megnyerve 1.helyezett lett a versenyen, egyéni teljesítményük pontszámai alapján pedig Juhász Jázmin első, Brindza Zsanett második, Bódi Bence negyedik helyezett lett. 

A 2. korcsoportban versenyzett iskolánk 9.-es csapata (Sarusi-Kis Adél, Szabó Anett, Nagyistók Edit), akik már rutinos és eredményes disputázók. Az ő tételmondatuk - a Művészet pénzt terem – érvrendszerének felépítése szintén nagy kihívás volt, de iskolánk csapata kiválóan képviselte véleményét, amivel a 4. helyet szerezték meg a lányok. Egyéni teljesítménye alapján Nagyistók Edit 1. helyezett lett.

A versenyzőket a Batsányi János Alapítvány támogatta, felkészítőjük Kissné Kocsis Marianna tanárnő.

Iskolánk működő ECL Nyelvvizsgahely.