Ifjúsági Gó Európa-bajnokság

Ajánlom

 

A 18. Ifjúsági Gó Európa bajnokság, 2013 márciusában Budapesten, a Magyar Gószövetség szervezésében került megrendezésre.
Eddigi versenyeredményei alapján iskolánkból a 10.f osztályos Sebők Attila vehetett részt ezen a nemzetközi versenyen. A négy nap élményéről így számol be Attila.

A verseny csütörtöktől vasárnapig tartott.

Csütörtökön még csak a nevezés és a megnyitó ünnepség volt. A verseny pénteken kezdődött és minden nap két fordulót rendeztek. A versenyen a következő országokból vettek részt: Oroszország, Románia, Ukrajna, Magyarország, Németország, Hollandia, Csehország, Lengyelország, Horvátország, Szerbia, Franciaország, Finnország és Szlovákia. Én 10k-san mentem oda, és bár az U20-as korosztályban nem voltak sokan, mezőnyben mégis nagy erőkülönbségek voltak (a minősítési rendszerről itt lehet tájékozódni), 6 dan-tól 20k-ig sokféle erejű ember előfordult mind a három korosztályban. Még a legkisebbeknél is volt 6 danos résztvevő.

 

  • 1. nap: 14 óra körül megérkeztem Budapestre, ott a keresztszüleim vittek fel a Sport Hotelbe. A szobák kiosztásával eleinte gond volt, de végül sikerült elhelyezni engem egy 4 ágyas szobában, ahol egyedül aludtam. A megnyitón köszöntötték a résztvevőket. Volt kendo bemutató és néptánc is.

  • 2. nap: Reggeli után rögtön az első forduló jött. Egy 5k-s ellenféllel játszottam. Eléggé szoros volt, de a végén elnéztem és azzal el is veszítettem a játszmát. Ebéd után a második forduló következett. Az első forduló után kicsit magabiztosabban ültem asztalhoz, mikor megtudtam, hogy egy 18k magyarral fogok játszani. Viszonylag könnyen legyőztem, de azért volt hogy jól át kellett gondolnom a lépésemet.

  • 3. nap: Egy  2k-sal sorsoltak össze, így a 3. fordulót szintén elveszítettem. Elég lazán legyőzött, de azért az sem volt rossz játék. A 4. menetből kimaradtam, mert páratlanul voltunk. Ilyenkor játék nélkül kapok egy pontot. A 3.nap végére lett két vereségem és két győzelmem.

  • 4. nap: Utolsó nap a versenyen. Mikor felébredtem azt gondoltam, hogy nem érdekel kit, sorsolnak ki nekem, akkor is le fogom győzni. Persze a gép rögtön rám cáfolt. Az 5. fordulómat egy 6 danos versenyzővel játszottam, aki 16 ponttal erősebb nálam. Egy kicsit elszomorodtam, de az ilyen partik azért jók mert lehet belőlük tanulni. Az utolsó fordulót egy 5k-sal játszottam, bár nem volt könnyű, de a végén legyőztem. 3 győzelemmel és 3 vereséggel értem el a 13. helyezést Európában.

Az eredményhirdetésen csak az első 3 helyezett kapott érmet és oklevelet. A többi játékos már előtte megkapta az oklevelét. Kihirdették, hogy ki megy majd a világbajnokságra. Sajnos a magyarok közül senki sem lett dobogós. A legjobb magyar helyezést elérő 6. lett.

A tortából már nem ehettem, mert sietnem kellett a buszhoz, így is csak az utolsó járatot értem el, ami 19:30-kor indult.

Összességében nagyon jól éreztem magamat, és örülök a 13.helyezésemnek.

További információk és képek a verseny hivatalos honlapján.

Iskolánk működő ECL Nyelvvizsgahely.