Mindig hinned kell önmagadban! - Triatlon aranyjelvények

Ajánlom

A 2017-es év a csongrádi Idegenforgalmi SE egyik legeredményesebb szezonja volt. Mindamellett, hogy az őszi Duatlon Diákolimpiát a serdűlő lányok egyéniben és csapatban is megnyerték, egyenletesen jó éves sportteljesítménye alapján az egyesület öt utánpótlás korosztályú versenyzője kapott elismerést. Közülük hárman jelenleg is a BJG-be járnak, a legidősebb, Nyéki Péter 2016-ban ballagott el innen, a legfiatalabb, Radics Milán pedig még általános iskolás (NBA). A gálán a Batsányi János Gimnázium egykori testnevelőjével, Pászti Edit tanárnővel is találkozhattunk, akit két számban is a színpadra szólítottak.

A serdülők közt aranyjelvényt kapott duatlonban Kasza Blanka (9.a), duatlonban és triatlonban Kovács Fruzsina Dóra (10.f). Ifjúsági aranyjelvényes lett triatlonban Kovács Márton Soma (11.f). Felkészítő nevelőedzőjük Gyovainé Kósa Erika. Az utánpótlás versenyek díjazottjainak a jelvényeket és okleveleketLehmann Tibor, a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) szakmai alelnöke adta át.

2018. január 6-án került megrendezésre az ELTE Lágymányosi Campusának Gömb aulájában a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) Díjátadó Gálája és az azt követő Triatlon Bál. Minden évben ezen a rendezvényen szokták jutalmazni azokat a sportolókat, akik az elmúlt versenyszezonban kiemelkedő teljesítményt nyújtottak duatlon vagy triatlon, esetleg mind a két sportágban. A hazai triatlonos életben száznál is több egyesület több mint ezer versenyzője vesz részt, és létszámuk évről évre dinamikusan bővül. Közülük kerültek ki a 2017-es év legjobbjai, akik egy-egy ranglistán vagy kupában teljesítették a minősítéshez szükséges feltételeket. Az előző évekhez hasonlóan a tavalyi versenyszezonban is több korosztálynak, különböző távokon rendeztek duatlon és triatlon versenyeket. A díjazottakat ennek megfelelően versenytípusonként, korosztályonként és távonként sorolták összesen húsz kategóriába. A legfiatalabbak a 12 év körüli gyermekek, míg a legidősebb versenyzők a 75 év fölötti seniorok közé tartoznak. A kettő közt találhatóak azok az élsportolók is, akik hazánkatvilágversenyeken is rendszeresen képviselni szokták.

A rendezvényre érkezőket már az aula bejáratánál kialakított regisztrációs pult körüli falakon névre szóló gratuláló matricák fogadták. Maga a díjátadó ünnepség a Harmónia terem színpadán zajlott le, ahol a hátteret az összes meghívott nevét tartalmazó tábla alkotta. A díjátadót követő vacsorán a díjazottak, edzőik, a szövetség és a szakma más képviselői felszabadultan ápolhatták kapcsolataikat. A sportág fiataljai és nagy öregjei értékelhették a múltbelieseményeket és tervezgethették a következő versenyszezont. A rendezvényhez sajtótájékoztató is kapcsolódott.

Iskolánk működő ECL Nyelvvizsgahely.