Negyedik alkalommal nyertük el a SZTE TTIK Kutatóiskolája címet

Ajánlom

Hazai és határon túli iskolák nyújthatták be pályázatukat, amelyben a természettudományok, a műszaki és informatika területén eddig elért eredményeik mellett e tanévre vonatkozó terveiket is le kellett írni.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre december 15-én került sor. A Csongrádi Batsányi János Gimnázium projektje a Hőtúra nevet kapta, célja a hőmérsékletmérés, a hőmérsékletváltozás nyomonkövetése hagyományos, szenzoros és hőkamerás módszerekkel, saját IoT eszköz építésével.

A kutatási program három tématerületet ötvöz, ezek a következők: méréstechnika, programozás, fizika.

A projekt során a diákok a hőmérséklettel kapcsolatos hagyományos és számítógéppel támogatott méréseket végeznek. Felhasználják az iskola meglévő szenzorait: Fourier szenzorok, mérési adatgyűjtők, Einstein LabMate vezeték nélküli datalogger, és előzetes robottechnikai automatizálási tapasztalataik alapján saját maguk építenek olyan mérési adatgyűjtőt amelynek adatai az Interneten hozzáférhetők (IoT eszköz). 

A projekt során a diákok a kutatást vezető pedagógusokkal Giliczéné László Kókai Máriával és Gilicze Tamással, és az SZTE TTIK oktatóival működnek együtt.

A Szegedi Tudományegyetem TTIK Hivatalos Kutatóiskolai alhonlapja beszámoló az SZTE Info online hírportálon

Kapcsolódó korábbi információk:

- SZTE TTIK Kutatóiskolája cím (2014/2015 tanév)  kihirdetése 

-2014/2015-ös tanévre elnyert Kutatóiskolai cím beszámolója 

Iskolánk működő ECL Nyelvvizsgahely.