Nyelvi Vetélkedők Általános Iskolásoknak

Ajánlom

A Batsányi János Gimnázium idegennyelvi munkaközössége idén is megrendezte az általános iskolásoknak az angol- ill. a német vetélkedőt. A németeseknek az idén Bajorország és München volt a téma, amiből egy prezentációt készítettek tetszőleges technikával. Volt powerpoint bemutató, írásvetítős előadás és kollázs-technika, sőt térbeli ábrázolása is München városának. Az ötletek kifogyhatatlanok voltak. Az egyes csapatok bemutató előadása között kapták a diákok az itteni feladatokat. Volt képfelismerés, történelmi kérdések, bajor szavak felismerése, filmrészlet megértése, valamint villámkérdések, amelyek számos témakört érintettek.

A jó hangulatú vetélkedőn 6 csapat 19 diákja vett részt, Csongrádról 5 csapat, a Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskolából egy, a Piroskavárosi Általános Iskolából és az Ének-Zenei Iskolából kettő-kettő, Szentesről a Koszta József Általános Iskola diákjai jöttek el meghívásunkra. Mindannyian, diákok, meghívó és meghívott tanárok egyaránt egy jó hangulatú, közös délutánt töltöttünk el. Ezúton is köszönjük a felkészítő kollégák, Bodzásné Mészáros Ildikó, Vargáné Bencsik Enikő, Gaudiné Túri Beáta, Duka Enikő valamint Egedi Krisztina tanárnők munkáját.

A vendéglátást Fornetti pogácsával segítette a Maximal Csemege bolt, az iskola szakácsai finom teát készítettek.

Ajándékokról a Goethe-Intézet, a Hueber-kiadó, a Nemzeti Tankönyvkiadó valamint a Nemzeti Tankönyvért Alapítvány gondoskodott, amelyet ezúton is köszönünk.

Iskolánk működő ECL Nyelvvizsgahely.