PÉNZ7-TÉMAHÉT

Ajánlom

A pénzügyi és vállalkozói témahét, vagyis a Pénz7 2018. március 5-9. között került megrendezésre.

Már 4. alkalommal megvalósuló, a pénzügyi tudatosságot  interaktív eszközökkel fejlesztő Pénz7 lebonyolításában iskolánk is részt vett érdekes előadásokkal, órai project feladatokkal.

 

2018-as Pénz7 pénzügyi témája az „Okosan a hitelekről”, amely kiemelten fontos ismeretanyag a mindennapi pénzügyek terén.

A Nemzetgazdasági Minisztérium, mint szakmai együttműködő partner közreműködésével a Pénz7 az előző tanévhez hasonlóan gazdálkodási témával is bővül, amelynek célja, hogy a vállalkozói kompetenciafejlesztés és a vállalkozói ismeretek élményalapú bevezetése.

A diákok tanórák keretében ismerkedtek a hitelek típusaival, bemutatták szerintük milyen egy jó vállalkozó, ötleteltek saját vállalkozás indításáról.

Pénzügyi szakembereket is meghívtunk. Vincze Zoltán- az OTP Bank csongrádi fiókjának vezetője a lakossági hitelekről, Borsodi Gabriella a K&H csongrádi Bankfiók vezetője pedig a vállalkozói hitelezésről tartott érdekes előadást.

A helyi vállalkozók közül Vígh Zoltán mesélt a kezdeti vállalkozói lépéseiről, s arról, hogyan lehet egy jó ötletből hatalmas siker! J

A vállalkozói lét nem egyszerű, mindig új kihívásokat jelent!

Iskolánk működő ECL Nyelvvizsgahely.