Kiváló szereplés a Kistérségi népdalversenyen

Ajánlom

Iskolánk 6. osztályos diákjai (Kis Orsolya és Hekkel Zita) I. helyezést értek el, felsős, csoportos kategóriában a Kistérségi népdalversenyen, melyet a csongrádi Piroskavárosi Általános Iskolában rendeztek meg 2018. március 7-én a Piroskavárosi napok keretén belül. Ez az év jubileumi év is volt egyben, hiszen pontosan 20 évvel ezelőtt indította útjára ezt a rendezvényt Feketéné Túri Margit, az iskola volt tanítónője. 

A korábbi évektől eltérően most újfajta jelentkezési feltétele volt a versenynek, hiszen egy humoros, tréfás népdalt is elő kellett adni illetve a csoportos kategóriában egyénileg is kellett énekelni egy-egy versszakot a versenyzőknek. Zita és Orsi moldvai népdalcsokorral készült és eredeti moldvai népviseletben képviselték iskolánkat. A versenyre már január hónapban elkezdtük a készülést hiszen – ahogyan minden évben – most is teljesen új, ismeretlen népdalokat válogattunk és tanultunk meg. A népdalcsokor nehézsége az ízes, népies szavak megtanulása mellett a sok- sok díszítőhang elsajátítása volt.  A szerdai nap délutánján körülbelül 20 diák mérhette össze énektudását és talpraesettségét a felsősöknek megrendezett 2 kategóriás versenyen. Zita és Orsi - a többhetes felkészülést követően - szépen szerepelt és a zsűri egyöntetű véleménye alapján méltán érdemelte ki az 1. helyezést. A délután folyamán felszabadult, örömteli pillanatokat is átélhettünk, hiszen Csák László megmutatta, hogy hogyan lehet a rekeszizomlégzést otthon hatékonyan (viccesen) gyakorolni illetve egy közös népdalt is elénekeltünk az összes résztvevővel és szaktanárral a verseny zárásaként.

A versenyre való felkészülésünket sokan támogatták, így köszönettel tartozunk Forgó Editnek, aki biztosította számunkra az eredeti moldvai népviseletet, illetve a szülőknek, akik segítették a szakmai munkánkat a két hónap alatt.

A nap fontosabb eseményeit néhány fotóval is megörökítettük, melyeket a Galériában lehet megtekinteni.

Írta: Rideg – Fekete Márta

Iskolánk működő ECL Nyelvvizsgahely.