Szakmai látogatás a Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúrában

Ajánlom

2015. szeptember 23.-án szerdán délután, az idegenforgalmi szakközépiskolás tanulók kis csoportja szakmai programon vett részt Kecskeméten.

A kirándulás célja az volt, hogy megismerkedjünk az egyik hungarikumunk - a pálinka készítésének folyamatával, minőségi követelményeivel, értékesítésével.

A Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúraelső állomása a régi pálinkafőzde, amely a huszadik század elején épült és ma már ipartörténeti emlék. Itt megnéztük a főzde és a család történetéről készült rövidfilmet. Ezután az 1996-ban épült új pálinkafőzdét tekintettük meg. A gyümölcsök válogatásától, tisztításától, az erjesztésen át a lepárlásig. Gyönyörű rézüstökben főzik a pálinkát, automatizált körülmények között. A palackozó üzemben a kézi és gépi palackozás folyamatát tekinthettük meg. A gyárlátogatás végén pálinkát kóstolhat szakszerűen az, aki már betöltötte a 18. életévét.

Kétféle pálinkát vizsgáltunk meg: illat, aroma alapján. Az egyik a híres Kecskeméti barackpálinka, a másik a Kóser szilvapálinka. Hallhattuk, mitől kóser, a kóser pálinka? Nagyon érdekes titkokat tudhattunk meg!

A múzeum üzletében, a vásárolhattunk a Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúra, és a Zwack Unicum Nyrt. által kínált széles ital– és ajándékválasztékból. Zwack cégéres bögrék, tollak, poszterek, kötények, képeslapok, és gyönyörű díszdobozos italok csalogatják a vásárlókat.

Élményekkel, új ismeretekkel gazdagon, fáradtan, de törve nem, érkeztünk haza késő este a kirándulásról.

Írta: BJG 11.C és 12.C osztály

Iskolánk működő ECL Nyelvvizsgahely.