Pénzügyi Oktatási Program Tanulmányi Verseny (POPTV) 2013

A Pénzügyi Oktatási Program (POP) órák keretein belül az osztályunk két csoportra bontva tanulhatott a bankrendszerről, az adózásról vagy épp a mindennapi pénzügyeink intézéséről: mindarról, ami hasznos lehet majd az életben.

Április elején Kovács Péter tanár úr értesítette a csoportot a POPTV-ről, ami az oktatási programhoz kapcsolódó csapatverseny. Körbekérdezte az osztályt, hogy ki szeretne részt venni. Így alakult meg bjg nevű csapatunk a következő tagokkal: Justin Petra, Berkes Bernadett, Faragó Zoltán és Sáfrány Anna. Összesen 207 csapat nevezett.

„A POPTV megrendezésével a Pénzügyi Oktatási Programot támogató Pénziránytű Alapítvány szándéka egy olyan ismeretterjesztő - oktató jellegű, a POP program oktatásában részt vevő középiskolák számára kiírt országos verseny megrendezése, amely mind az ifjúság, mind a tanárok számára fontos és hasznos információkat közvetít. Célja, hogy a gazdaság látszólag bonyolult folyamatait egyszerű, könnyen érthető formában tárja a fiatal generáció elé, megvilágítva az első hallásra nehezen érthető gazdasági fogalmakat és összefüggéseket. A program – ennek keretén belül pedig a verseny - során megszerzett tudás egy életen át elkísér, hiszen későbbi pénzügyi döntéseink sikere múlhat azon, hogy tisztában vagyunk-e az alapvető gazdasági összefüggésekkel.”

Bővebben...

A pénziránytű program korábbi hírei

Az iskolánkban működő Pénziránytű oktatási program 2012. szeptember 1. előtti beszámolói az iskola előző honlapján olvashatók.

 

Iskolánk működő ECL Nyelvvizsgahely.