Lehetséges a mentőexpedíció?

Iskolánk a 2017/18-as tanévben sikeresen pályázott az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrások Támogatáskezelő finanszírozásában az Nemzeti Tehetség Program keretében meghirdetett, "A matematikai, a természettudományos, a technikai, digitális, valamint a szakmatanuláshoz szükséges kompetenciák erősítése a köznevelési intézményekben" támogatására kiírt pályázaton.

Az NTP-MTTD-17-0280 azonosítószámon nyilvántartott projektünk címe: "Lehetséges a Mentőexpedíció? "

Célul tűztük, hogy  reál érdeklődésű középiskolások számára tudományos témákban való elmélyülésre alkalmas kihívást  hirdessünk, kiindulásképpen egy közös filmélményt tekintettünk.

Négy különböző szakköri területet választottunk: biológia, fizika, kémia valamint számítógépes méréstechnika.

Bővebben...

BJG PET hajó

A gimnázium öt tanulója ,Nagy Miklós, Jakab István 11.A, Góg Márk, Ferenczi Lajos Szabolcs és
Felföldi Gábor 10.A, Szabó László tanár úr vezetésével úgy gondolta, hogy a nyári szünet kitörését
követően megépítik a BJG első újrahasznosított PET hajóját. Június 20-án neki is fogtak és a több száz
összegyűjtött palackról leszedték a címkét, majd méret szerint csoportosították azokat. 

Bővebben...

Fenntarthatósági témahét a BJG-ben

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma immár harmadik alkalommal hirdette meg a Fenntarthatósági Témahetet. A rendezvénysorozat 2018. április 23-27. között kerül megrendezésre. A program célja a Föld Napja üzenetének, a fenntarthatóságnak széles körű elterjesztése iskolai keretek között. A programsorozat sikerét jelzi, hogy több mint 1500 iskola regisztrált a Témahétre. 

Bővebben...

Polak, Wegier, dwa bratanki!

Biztosan sokan ismerik ezt a szólást a legendás lengyel-magyar barátságról. A 6F és a 9B németes csoportjának tanulói a 2017/2018-as tanév második félévében egy német nyelvű lengyel-magyar projektben vettek részt. A projekt lengyel résztvevői Belchatow (Csongrád testvérvárosa) egyik középiskolájának tanulói voltak, akik szintén tanulnak németül. 2 évvel ezelőtt a két iskola diákjai már felvették a kapcsolatot egymással, a 2015/2016-os tanévben egy hasonló projekt keretében bemutatták egymásnak városukat. 

Bővebben...

BJG TV negyedik adása

 

Iskolánk működő ECL Nyelvvizsgahely.