2013 szeptemberétől a 9. évfolyam humán tagozatának tanulói heti egy órában választhatják a Kreatív írás elnevezésű tantárgyat, amelyet két évig tanulnak. A 9. és 10. évfolyamon összesen 18 diák alkotja a lelkes kis csapatot. Írunk verseket, novellákat, szappanopera párbeszédeit, ismerkedünk a blogok világával. Tizedik osztályban pedig az esszéírás tanulása a kiemelt célunk. 

Mostantól lehetőségetek lesz arra, hogy betekintést nyerjetek a munkánkba. Időről időre olvashattok néhányat a kreatív csapat írásaiból. Amennyiben ti is kedvet kaptok az íráshoz vagy már vannak olyan munkáitok, amelyeket szívesen publikálnátok az iskola honlapján, küldjétek el  Domokos Katalin tanárnő címére.

Ízelítőül néhány írás a 10. a osztályosok tavalyi munkáiból, valamint a 9. b osztályosok néhány friss, a karácsony kapcsán született összeállításaiból.

 

Monológ az utazás hiábavalóságáról

Drága kisasszony, az utazás maga a melankólia, hisz a természetjárók csak ártatlan szirti kecskét, szarvat, tőgyet, fenyődobozt láthatnak, amely reszket ide-oda, nincs trafószekrény, egy érdekes ceruzaelem, vagy egy nagy spanyolfal, ráadásul az egészhez nincs is szükség cserkészjelvényre, bárki megteheti.

Borda Szilárd 10.a

Bővebben...

Még sokáig állt az ablakban, és nézett a távolodó alak után. Kinn sűrű pelyhekben esett a hó.

New York. Itt születtem. Itt élek. Otthonos kis lakásomban, ami mellé egy tetőterasz is tartozik. Az izgalom, az akció a vérembe van ivódva. Rendőr vagyok. Bocsánat, nyomozó, a különleges ügyeknél.

  A nevem Janine Campbell. Hosszú barna, derékig érő hajammal és 175 centimmel, egy kicsit teltebb testalkatommal elég szempár fordul utánam az utcán. Persze, ki ne mondaná, hogy így egyszerű lehet az élet? Nem az. Főleg a szerelmi életem.

Bővebben...

Kreatív íróink tollából - belső monológok

A diákok néhány kép közül választva, egy kitalált személy nevében fogalmaztak meg belső monológot, amelynek témája kapcsolódik a képen látottakhoz.

Bővebben...

Esős ez a nap

Esős ez a nap

e gyönyörű vidéken,

de lelkem mélyén, ott legbelül

ragyogva süt a nap.

 

Előttem egy kaland,

melyre oly régóta vágyok.

De csak itt állok és várok.

Bővebben...

Karácsony Japánban

Japánban a karácsonyt nem úgy ünneplik, mint nálunk. Ha nagyon tömören szeretném megfogalmazni, milyen náluk a karácsony, akkor a Valentin naphoz hasonlítanám: az áruházak járnak vele a legjobban, és ciki, ha egyedül töltöd.

Bővebben...

Iskolánk működő ECL Nyelvvizsgahely.