Anya Te Tudod, Apa Te Tudod (2018. március 2.)

Kisgyermekek és szüleik érkeztek a Batsányiba, hogy a Diáklaboratóriumban érdekes kísérleteket végezzenek Tábori Levente tanár úrral, Gilicze Tamás tanár úrral pedig a robottechnika alapjaival ismerkedjenek.

A kémia foglalkozás címe: "Varázslatok fémekkel és ionjaikkal". Milyen varázslatok történnek majd? Fémek eltüntetése a szem elől és fémek a "semmiből". Fém, amely jár a vízen - egy ideig. Színváltó fémion.

A robottechnika teremben az mBot robotok serege várta, hogy programozó kisgyerekek és szüleik villogó mentőautóként, akadálykerülő robotként vagy vonalat követő járműként működtessék őket.

14 szülő és 17 kisgyermek vett részt a foglalkozáson. Az együttmunkálkodás örömét megörökítő fotók a galériában elérhetőek.

IV. Csongrádi TeTuDoD Komplex Természettudományos Tanulókísérleti Verseny

Iskolánk negyedik alkalommal hirdette meg Komplex Természettudományos Tanulókísérleti Versenyét 8. évfolyamos általános iskolás diákok négy fős csapatai számára. A verseny célja, a tehetséges, természettudományok iránt fokozottan érdeklődő diákok számára lehetőséget biztosítani tudásuk, kreativitásuk összemérésére. 

A versenyre hat csapat jelentkezett: Felgyői László Gyula Általános (Arany Málna), Galli János Általános Iskola (ZenÉszek és az EZ@ csapatok), Kiss Bálint Református Általános Iskola (Kissb), Bokrosi Általános Iskola  (Sithek) és a Gróf Széchenyi István Általános Iskola (Kísérletezők).

Bővebben...

Nyolcadikosok laboratóriumi háziversenye

Negyedik éve rendezzük meg  Komplex Természettudományos Tanulókísérleti Házi Versenyünket.

A nyolcadikos batsányisok a laboratóriumban négy fős csapatokban biológiához, fizikához, kémiához és számítógépes mérésekhez kapcsolódó kísérleteket, méréseket végeztek. Csapatmunka és természettudományos tapasztalatszerzés jellemezte ezt a délelőttöt.

Bővebben...

Anya Te Tudod, Apa Te Tudod (2017. december 1.)

December elsején a legfiatalabbak vették birtokukba a Csongrádi TErmészetTUDOmányos Diáklaboratóriumot. Azért hívtuk a kisgyermekeket és szüleiket, nagyszüleiket, hogy Törökné Török Ildikó tanárnővel és Szabó László tanár úrral együtt érdekes laboratóriumi kísérleteket végezzenek, ismerkedjenek  a természettudományos megfigyelés az élményszerű, felfedeztető megismerés módszerével. 

Bővebben...

A'La Carte szakkör

A Természettudományos Diáklaboratórium A'La Carte szakkörei a batsányis diáknak szabadon választható, ingyenes laboratóriumi foglalkozást biztosít egy-egy témában. 2017. március 8-án Szabó László tanár úr vezetésével a szappanhártyák tulajdonságait figyelhettük meg.

  • a foglalkozáson készült további  fotók a galériában megtekinthetők 
  • e félévi A'La Carte szakköri kínálatunk itt elérhető

 

 

Iskolánk működő ECL Nyelvvizsgahely.