A középiskola befejezése fordulópont az életünkben. A leérettségizettek ezt már tudják, az előtte állók még csak sejtik. Ezért is örülünk, ha volt diákok visszajönnek, és megosztják velünk tapasztalataikat.

Hogyan tovább? Vendégünk volt Újvári Péter

Újvári Péter, Talentum-díjas diákunk 2010-ben érettségizett, most harmadéves hallgató a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karán.

Az elmúlt félévben népes hallgatótábor előtt osztotta meg egyetemista tapasztalatait a jelenlegi batsányisokkal, szakterületénél fogva az informatikához és általában a műszaki területekhez kapcsolódó lehetőségekről beszélt. Tanácsait nem csak a közvetlenül a pályaválasztáson gondolkodók, hanem még a fakultációválasztás előtt állók, azaz a 9-10. évfolyamok is érdeklődéssel hallgatták. Úgy gondolom, hogy volt diákjaink beszámolóinál, a velük való beszélgetésnél hitelesebb forrást nem találnak a továbbtanulást tervezgető gimnazisták. 

Bővebben...

"Hogyan tovább?" Vendégünk volt Tapodi József

Március 22-én, pénteken ellátogatott a Batsányiba Tapodi József, aki valaha maga is az iskolánk diákja volt. Egy szűk körű beszélgetés során mesélt nekünk önmagáról; a képeiről, a tanulmányairól és az Angliában töltött éveiről.

Bővebben...

"Hogyan tovább?" Vendégünk volt Jámbori Attila

Jámbori Attila 2009-ben érettségizett a gimnázium reál osztályában, jelenleg a Budapesti Műszaki Egyetem fizikus hallgatója.

Nemrégiben zsúfolásig megtelt teremben beszélt a gimnazistáknak az egyetemi életről, tanulmányairól, és a Kínában töltött hetekről.

Előadásában szó esett a BME Természettudományi Karának történetéről, a matematikus és fizikus alapképzésekről, a választható specializációkról, a lehetséges mesterképzésekről. 

Bővebben...

"Hogyan tovább?" Katonai egyenruhások látogattak vissza a Batsányiba

A középiskola befejezése fordulópont az életünkben. A leérettségizettek ezt már tudják, az előtte állók még csak sejtik. Ezért is örülünk, ha volt diákok visszajönnek, és megosztják velünk tapasztalataikat.

 

Januárban Surján  Szilárd, Atkári Tamás és Sineger Máté volt a vendégünk, akik jelenleg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói. Nem túlzás – zsúfolásig megtelt teremben tartottak tájékoztatót iskolájukról. A bejutás feltételeiről és esélyeiről, a képzés menetéről, napirendjükről beszéltek – és mindenre válaszoltak, ami bennünket érdekelt. Mi annak örültünk, hogy életközelből bemutatták ezt az iskolát, ők pedig annak, hogy sokan vagyunk és sok köztünk a lány. 

Bővebben...

"Hogyan tovább?" Vendégünk volt Szabó Lajos

Szabó Lajos, iskolánk egykori diákja 2013. január 4-én előadást tartott egyetemi tanulmányairól és jelenlegi munkájáról. 2011-ben a Budapesti Corvinus Egyetemen gazdaságmatematikai-elemzőként végzett, és jelenleg a Magyar Nemzeti Banknál dolgozik munkapiaci elemzőként. Hallhattunk külföldi tanulmányairól, melyet ösztöndíjjal Moszkvában töltött, ahol az orosz nyelv tanulására is lehetősége volt.

Bővebben...

Iskolánk működő ECL Nyelvvizsgahely.