Hetedikesek megmérettetése

Ajánlom

Hetedikeseink már harmadik alkalommal vettek részt a Komplex Természettudományos Tanulókísérleti Házi Versenyünkön.

A diákok a laboratóriumban négy fős csapatokban biológiához, fizikához, földrajzhoz, kémiához és számítógépes mérésekhez kapcsolódó kísérleteket, méréseket végeztek.

A csapatok a természettudományok nagy tudósairól kapták nevüket.

A verseny során a versenyzőknek meg kell osztaniuk egymás között a feladatokat: javasoltuk, hogy mérőpárokban dolgozzanak. Az értékelést végző zsűritagok a kísérletezés ideje alatt is figyelemmel kísérték a csapatok munkáját. A 90 perc eltelte után a kitöltött feladatlapok és a kísérletek végeredménye, esetenként produktuma alapján értékeli az öt tagú zsűri a csapatok teljesítményét.

Az értékelés ideje alatt felsőbb éves diákok  beszélgettek a hetedikesekkel természettudományos versenyekről, és arról, hogy mi segítette őket saját céljaik megtalálásában, hogyan készülnek a jövőbeni tanulmányaikra, pályájukra. 

Abebe Adrienn a Természet Világa pályázatról, a kapcsolódó felkészülési munkáról és arról beszélt, hogy milyen úton jutott el ahhoz a döntéshez, hogy az orvosi pályát válassza.

Fórián Szilveszter Hogyan döntöttem el, hogy kémia-földrajz szakos tanár leszek címmel tartott előadást, végigkísérte útkeresését szinte ötödikes korától kezdve.

Gilicze Kristóf Új technológiák, közösségi tanulás címmel elmondta, hogy az érettségi vizsgák,a versenyek és az a közösség ami a technológiai újdonságok nyílt forráskódú fejlesztése mögött áll, hogyan segítette az ő felkészülését a mérnök informatikusi pályára. 

Ezen a versenyen a Kitaibel Pál nevét viselő csapat bizonyult a legjobbnak, tagjai: Erdélyi Hédi, Fülöp Dániel, Kiss Dávid és Szántai Hajnalka.

A versenyről, a kísérletezés és mérés pillanatairól a diákelőadásokról és az eredményhirdetésről Molnár Attila készített több mint 100 fotót, amelyek a galériában elérhetőek.

 

Iskolánk működő ECL Nyelvvizsgahely.