Mobilrobot verseny

Ajánlom

Kecskeméti Főiskola Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolai(GAMF) Kara és a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium által középiskolások számára meghirdetett IV.Mobilrobot Programozó országos csapatverseny döntőjébe jutott  iskolánk LegoRockers robotszakkörének három tagja: Bálint Karola, Gilicze Kristóf, és Sebők Attila, felkészítő tanáruk Gilicze Tamás. Gratulálunk a csapatnak!

 

 

Az 1. fordulóban a csapatoknak otthoni munkával kellett tetszőlegesen tervezett és épített Mindstorms NXT robotokra legalább két robot kommunikációját kihasználó programozási feladatot kitalálni, megvalósítani, leírását, és a megoldásról készített videót valamint a program dokumentációját elküldeni a verseny szervezőinek. A batsányis csapat egy labirintuson való áthaladás hatékony megoldását kereste: két felderítő robot (slave) a master robotnak bluetooth-on küldött információk és a tőle kapott utasítások alapján megkeresi a kijáratot, majd a garantált útvonalon a mester robot is kijut a labirintusból. A diákok a robotC nyelvet választották a megvalósításhoz.

A pályamunkákat szakmai zsűri értékelte, figyelembe véve a programozás formai és tartalmi elemeit, a kreativitást, és a megvalósítás részleteit.
A LegoRockersnek az országosan nevezett 33 csapatból sikerült a legjobb 12 közé jutnia, így meghívást kapott a március 22-én rendezendő döntőre.

A második forduló összetett, az eredményes szerepléshez rendelkezni kell programozói tudással, kreatív tervezési, probléma-megoldási kompetenciákkal és előadói képességekkel is. A helyszínen a  90 perces programozói feladatot a megoldás bemutatása követi, majd a zsűri előtt egy 10 perces prezentáció keretében kell ismertetni az első fordulóra beküldött pályamunkát.

Iskolánk működő ECL Nyelvvizsgahely.