V. Robotprogramozó Országos Csapatverseny döntő

Ajánlom

Április 12-én Hajdúböszörményben rendezték meg az V. Robotprogramozó Országos Csapatverseny döntőjét, ahová a nevezett 84 csapat közül a regionális fordulókban legjobban teljesítők jutottak be. Iskolánkat a mi csapatunk képviselte, melynek tagjai Bori Nándor, Pesti Konrád és Kiss Gergő.

A kecskeméti győzelem után nagy lelkesedéssel készültünk a döntőre, mert tudtuk, hogy ott  még nehezebb feladatunk lesz.

 Izgatottan érkeztünk a helyszínre, a négyórás út után alig vártuk, hogy megkapjuk a feladatokat. A regisztráció, a megnyitó és a szabályok ismertetése után hozzákezdhettünk a programozáshoz.  A feladatok között szerepelt képernyőre íratás, a robot programozása terepen vonalkövetésre, sorsolás és még több programozást igénylő feladat. A feladatokat sikerült megoldani jó csapatmunkával. A csapatmunkánkat segíti, hogy kiskorunk óta barátok vagyunk, jól tudunk dolgozni együtt, ismerjük egymás erősségeit, megbízunk egymásban. Ez a csapatmunka az előadásban is fontos volt, mindhárman szerepeltünk a munkánk bemutatásában. Az eredményhirdetést izgatottan vártuk, mert éreztük, hogy jól teljesítettünk. A versenyen 2. helyezést értünk el, aminek nagyon örültünk.

Gilicze Tamás tanár úr  és Giliczéné László-Kókai Mária tanárnő készített fel bennünket a versenyre, köszönjük munkájukat. Ez az eredmény lelkesít bennünket az április 26-ai nyíregyházi RoboCup versenyre, ahol szintén ebben a csapatösszeállításban szereplünk majd.

A verseny rendezői által  készített fotók itt elérhetőek.

Iskolánk működő ECL Nyelvvizsgahely.