FLL regionális robotverseny, Debrecen

Ajánlom

A Debrecenben megrendezett regionális robotversenyen a LegoRockers 14 csapat közül bizonyult a legjobbnak. A hosszú felkészülés, a sok-sok robotikával töltött óra meghozta gyümölcsét: kiváló és egyenletes robotjátékkal, jó stratégiával sikerült a legmagasabb pontszámot elérni az előfutamok során, így összetettben is a legjobbak lettünk. Az FLL versenyen 10 és 16 év közötti diákok vehetnek részt. Idén Csongrádon egy többgenerációs csapat alakult ki, hiszen hatodik, hetedik, nyolcadik és tizedikes diákok alkották a csapatot: Pesti Konrád, Horváth Chiara, Kiss Gergő, Víg Dániel, Bori Nándor és Gilicze Kristóf.

A versenyrobot a Mindstorms robocsalád legújabb tagja, egy EV3-as robot, amelyet a Labview alapú, projektszemléletű szoftverkörnyezetben tudnak programozni a diákok. 

A téma 2014-ben a a 21. század osztályterme, a gyerekek a tanulási folyamatnak azt a részét vizsgálták, amit ők magk is befolyásolni tudnak: ez pedig az információ kódolásának külső környezete, megoldásukat továbbgondolva, tökéletesítve már az angol nyelvű, következő fordulóra készülnek.

 

  • A robotjáték pontértékeit tartalmazó táblázatban követhető a három előfutam, a legjobb négy közé jutott csapatok és a döntő eredményeit is.
  • Az összesített eredmény négy részteljesítményből (robotjáték, robotterv és feléptés, csapatmunka, kutatás) tevődik össze, ezek együttes pontértéke dönti el a az FLL kupát.
  • Nagyon izgalmas és szoros verseny volt, sok sok tennivalóval, a Csongrádi Batsányi János Gimnázium, a hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium és a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum csapatai szerepeltek a legeredményesebben. Ők mérkőzhetnek majd meg 2015. február 7-én a legjobb magyar, szlovák, cseh és lengyel csapatokkal  az FLL közép-európai elődöntőjében melyet szintén Debrecenben rendez az NI Hungary Kft.

Az csongrádi gimnázium diákjai által korábbi robotversenyeken elért eredményei:  www.bjg.hu/robot oldalon elérhetőek.

Felkészítő tanárok: Giliczéné László Kókai Mária és Gilicze Tamás

Az eseményről megjelent írás a civishir.hu portálon, a fotók némelyike a kolcseykozpont.hu  oldalról származik.

 

 

 

 

Iskolánk működő ECL Nyelvvizsgahely.