Robotverseny - nemzetközi forduló

Ajánlom

Az FLL  verseny nemzetközi fordulójában szlovák, cseh, lengyel és  magyar csapatok között a  20 indulós mezőnyben a négy osztályból összetevődő LegoRockers csapatunk az összesített 9. helyen végzett.

A kategóriák részeredményei: Robotkonstrukció és programozás kategóriában 4. hely, Kutatómunkában 5. hely, Robotjátékban 10. hely, Csapatmunkában a 8. helyen végeztünk.

Az összesítés nem a sorrend, hanem az elért pontszámok arányosításával történik, így alakult ki az összetett eredmény.

A csapat tagjai Víg Dani 6.f, Kiss Gergő, Bori Nándi, Pesti Konrád 7.f, Horváth Chiara 8.f, Gilicze Kristóf 10.f. Gratulálunk a csapatnak!

Hosszú és  jó élményekkel teli felkészülési időszakot zárt le ez a verseny. A nemzetközi forduló -még ha éppen Magyarországon rendezik is- mindig nagy élmény. A kommunikáció hivatalos nyelve angol, és négy ország robotversenyzőivel lehet találkozni.

A gyerekek láttak nagyon extra megoldásokat más diákoktól, ez is inspirálja majd csapatunkat a későbbiekben, pontosan tudják, hogy miben lehet ügyesedni. 
A kutatómunka során a csongrádi csapat a tanulás folyamatát vizsgálta, és azt, hogy mennyire vagyunk hajlamosak a fokozatosan rosszabbodó külső körülményekről megfeledkezni. Ötletük olyan tanulást segítő berendezés, amely pont ezt az emberi tényezőt küszöbölné ki. A bemutatót kísérő előadás itt megnézhető.
A verseny helyszíne a Debreceni Agóra Tudományos Élményközpont volt, ahol számos természettudományos modellt is kipróbálhattak a versenyzők.
A késő estig tartó verseny képei a galériában megtekinthetők.
 
 

 

Iskolánk működő ECL Nyelvvizsgahely.