Korosztályuk legjobbjai között a robotversenyzőink

Ajánlom

A hatodikos LegoKockák a harmadik, ötödikeseink RobotEvolution csapata a negyedik helyen zárt az április 23-án, Kecskeméten megrendezett VII. Országos Robotprogramozó csapatverseny döntőjében.

A csapatoknak 90 perc állt rendelkezésükre az öt feladat megoldására. A programíráshoz egyetlen számítógépet, a teszteléshez egy szabvány felépítésű Lego Mindstorms robotot használhattak. A mi diákjaink az EV3 típusú robottal versenyeznek. A döntőben azok lehetnek sikeresek, akik jól ismerik a robot vezérlését, az alkalmazott programozási szerkezeteket. Gyakorlottak a szenzoroktól érkező információk feldolgozásában, tudnak a robot kijelzőjén információkat megjeleníteni. Képesek változót kezelni, véletlen adatokat generálni, a szenzoroktól kapott adatokat matematikai és logikai műveletekkel összekapcsolni. Büszkék vagyunk diákjainkra, hogy minden feladatot szinte hibátlanul teljesítettek és sikerrel mutattak be a zsűrinek.

A két csapat a zsűrizés során odafigyelt egymásra, együtt izgultak és örültek egymás sikerének, ez is fontos, hiszen most még egymástól függetlenül versenyzett a két csapat, de hamarosan akár közös projektekben is részt vehetnek.  A verseny további képei a galériában láthatóak.

A zsűri döntésére várva az ország minden feléből érkező fiúk a közös szórakozást most is a fociban találták meg. Ezek a jókedvű, vidám pillanatok még emlékezetesebbé tették a napot.

Az 5-8. osztályosok számára ez a legrangosabb hazai robotprogramozó verseny. Az országból több mint 30 iskola 85 csapata vállalta az első forduló megmérettetését, a döntőbe az ország legjobb 32 csapata jutott. Az élbolyban végzett kiválóan teljesítő csapatok  között alig néhány pontnyi különbség döntött.

Az országos 3. helyezést elért

LegoKockák csapat tagjai:

Barta Ádám, Kiss Dávid és Kiss Máté a 6.f osztályból.

Az országos 4. helyezett

Robot Evolution csapat tagjai:

Somogyi Árpád Ferenc, Szabó Norbert,

Tóth S. Máté 5.f osztályos tanulók.

 

Felkészítő tanáraik: Giliczéné László Kókai Mária és Gilicze Tamás

Cikkek a versenyről, a szervező Kiss Róbert gondolataival és híres IT szakemberek idézeteivel:

http://hiros.hu/robotika-donto-a-banyaiban---jol-szerepeltek-a-kecskemeti-diakok
http://keol.hu/kecskemet/gaal-jozsef-nyitotta-meg-a-robotversenyt-a-banyaiban

 

Azt gondolom, hogy .... mindenkinek meg kell tanulni számítógépet programozni, mert az megtanít gondolkodni. 

- Steve Jobs, az Apple alapítója -

 

 

 

Tizenöt éven belül ugyanúgy fogják oktatni a programozást, mint az írást, olvasást... és csodálkozni fogunk, hogy miért nem hamarabb kezdtük el.”

- Mark Zuckerberg, a Facebook közösségi oldal megálmodója és készítője -

 

Iskolánk működő ECL Nyelvvizsgahely.