Imagine - a kisdiákok egyik programozási környezete

Ajánlom

Somogyi Árpád és Török Szabolcs 6. f osztályosok korsztályuk legjobb programozói között képviselhetik iskolánkat. A kisdiákkori programozás oktatása az automata elvű nyelveken keresztül a leghatékonyabb. Ilyenek a robotok irányítására kifejlesztett grafikus fejlesztő felületek, a Scratch és a már 20 éve használt Logo programozási nyelv, amelyet ma leginkább az Imagine fejlesztőkörnyezetben használunk. A batsányis diákok informatika órán,technika órán és tehetséggondozó szakkörökön készülhetnek erre és hasonló megmérettetésekre.

Iskolánkból 12  diák jelentkezett a Logo programozási versenyre, a házi fordulóból öten jutottak tovább, de betegség miatt csak hárman tudtak részt venni a megyei fordulóban: Gácsi Klaudia 5.f, Somogyi Árpád és Török Szabolcs 6.f osztályos tanulók.

Mindhárman az 5-6. osztályosok korcsoportjában indulhattak.  Az először versenyző Klaudia számára a tapasztalatszerzés volt a cél, a fiúk pedig a döntőbe jutásért küzdöttek, ehhez országosan a legjobb 80 versenyző közé kellett kerülniük, amit sikerrel teljesítettek is. Somogyi Árpád szinte maximális pontértékkel, az országos 3. helyen jutott a döntőbe. A verseny szabályai szerint a végső sorrend eldöntésében az országos fordulóban szerzett pontszám lesz a domináns, ehhez adódik hozzá az eddig megszerzett pontok negyede.

Felkészítő tanáraik: Kovács Péter, Giliczéné László Kókai Mária

Az országs verseny honlapja az aktuális információkkal és a 2. fordulós eredményekkel.

A nagy hagyományokkal rendelkező verseny archívuma.

Iskolánk működő ECL Nyelvvizsgahely.