Beszámoló a szlovákiai robotversenyről

Ajánlom

A magyarországi fordulóból továbbjutó LegoRockers csapat, a szlovákiai Garamszentkereszten december 4-én megrendezésre kerülő nemzetközi versenyen is szép eredménnyel szerepelt. 

Az öt ország (Bulgária, Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) 18 csapatának részvételével megrendezett  verseny angol nyelven zajlott, ezért az egy hetes felkészülési idő délutánjai és hétvégéje az előadás angol nyelvű változatának elkészítésével valamint a robotfeladatok tökéletesítésével teltek. A kerekesszékhez kötött  idősek életét megkönnyítő pneumatikus emelő berendezés, és a speciális lépcsőnjáró kerék ötletének bemutatásával a csapat a kutatás és prezentáció kategóriában a 3, helyen végzett, a robotkonstrukciós rangsorban a hatodik a robotjátékban a nyolcadik, a csapatmunka bírói értékelésében a 13. helyet szereztük meg. Mindezek összesítéseképpen a 7. helyen zárt a csapatunk. A Live Challange feladatban 1. helyezést értünk el.

 

A verseny egy hatalmas előadóteremben zajlott, 18 csapat, közel 200 tagja az átrendezett nézőtéren készült az egymást követő részfeladatok teljesítésére. 

 A  helyi versenyszervezők döntése, hogy az FLL versenyek új részeként zajló  részfeladatot nem számították be az összesített eredménybe  (Live Challange: olyan feladat, amelyet a csapatok a helyszínen ismernek meg, és 1-2 óra alatt kell megtervezni, megépíteni a robotot, és megírni a feladatot hatékonyan végrehajtó programot). A LegoRockers valamennyi csapat közül a legjobban oldotta meg ezt a kihívást, így nagy versenyben az egyik szlovák csapattal a Live Challange versenyben megszereztük az 1. helyet.

Az elért helyezésekre büszkék vagyunk, hiszen az azonnali feladatmegoldás, mind a kutatási ötlet sikere azt bizonyítja, hogy a gyerekek versenyhelyzetben is kiválóan megállják a helyüket. Kreatívitásuk, felkészültségük, a konstrukciós és programozási jártasságuk eredményeképpen az előre nem ismert feladatokban a legjobbak tudtak lenni. A nehéz küzdelemmel teli, mégis vidám versenynap után hóesésben indult haza a csapat.

A Legorockers csapat tagjai a nyitóképen látható sorrendben: Tóth Bence, Rácz Nándor, Bálint Karola, Pászti Tóth Márton, Gilicze Kristóf, Otrosinka Krisztián, Sebők Attila.

Iskolánk működő ECL Nyelvvizsgahely.