Második helyezett a Batsányi csapata az FLL robotverseny hazai fordulójában

Ajánlom

A Legokockák csapat tagjai: Barta Ádám, Kiss Dávid, Kiss Máté, Kozma Levente 8.f, Tóth Máté, Varga Bence 7.f oztályos tanulók remek teljesítménnyel, 13 csapat közül jutottak a robotverseny nemzetközi fordulójába, amelyet február elején Lengyelországban rendeznek. Felkészítő tanáraik Giliczéné László Kókai Mária és Gilicze Tamás 

Az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskolában december 16-án  megrendezett versenyen Budapest (2), Csongrád, Kecskemét (2), Magyarkanizsa Mórahalom, Pécs, Szeged(5) csapatai vettek részt. A Legokockák az  elérhető 50 pontból 49-et szereztek a kutatás és prezentáció témában, és ugyanennyit a csapatmunka értékelése során. A robot és a kapcsolódó karok tervezésére és felépítésre, valamint programozásra 48 pontot kaptak. A terepasztalon csak a Budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnnázium csapata tudott több pontot gyűjteni, mint a batsányisok. Ezekkel a pontszámokkal mind a négy kategóriában 2. helyezést értünk el, ami összesítettben is biztosította a 2. helyet és a továbbjutást a csapatnak.

 

Az idei verseny kutatási témája a víz körforgásának vizsgálata az emberi felhasználás szemszögéből (a víz gyűjtése, szállítása, felhasználása, szennyvízkezelés).

A batsányis diákok újra vízimalmokat építenének a folyókra, úgy, hogy az őrlés helyett a szabadidő hasznos eltöltésének,  a sportolásnak és a vízzel kapcsolatos szemléletformálásnak az újszerű közöségi tere lenne a hajómalom.

A robotjátékhoz tartozó terepasztalt hagyományosan az ötödikesek építették meg. A modellek a víz felhasználásához kapcsolódó tárgyak, berendezések működését mutatják. 

Az FLL verseny lengyelországi (Lodz, 2018. február 10-11. ) nemzetközi elődöntőjében 27 csapat: cseh, magyar, lengyel és szlovák diákok küzdenek majd a döntőbe jutásért. A nemzetközi forduló munkanyelve angol, a LegoKockák az előadás fordításával, és a robotjáték tökéletesítésével készülnek a megmérettetésre.

A korábbi évek batsányis robotverseny eredményei a http://www.bjg.hu/robot oldalon elérhetőek

Iskolánk működő ECL Nyelvvizsgahely.