Kreativitás, ötletesség, kitartás, programozói tudás

Ajánlom

Az Országos Logo Pogramozási Verseny döntőjében a 25. helyen zárt Somogyi Árpád 7.f osztályos tanuló. A 7-8. osztályosok korcsoportjában, közel 800 diák jelentkezett az iskolai fordulóba, majd a megyék legjobbjai, 60 diák jutott a három fordulós verseny budapesti döntőjébe. Árpi a Csongrád megyei indulók közül a 2. legjobb eredményt érte el a korosztályában.

A döntőt az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatika Karán rendezték. A versenyen 5 feladat számítógépes megoldását kellett elkészíteniük a rendelkezésre álló 180 perc alatt. A versenyzők a teknőcgrafika haladó szintű alkalmazásával összetett, paraméteres eljárásokkal megvalósított mozaikokat, rekurzív ábrákat, listakezeléssel vezérelt rajzokat készítettek. A feladatok gyakran matematikai ismeretekre is támaszkodnak, de kreativitást ötletességet és az Imagine nyelv használatában megszerzett széleskörű  jártasságot igényel.

Somogyi Árpád már az általános iskola alsó tagozatában megismerkedett a Logo programozási nyelvvel, majd a gimnáziumban informatika órákon és tehetséggondozó szakkörön fejlődött tovább. Ma már többféle fejlesztőkörnyezetet ismer, szívesen foglalkozik robotikával is, szép eredményeket ért el robotversenyeken, és számos matematika versenyen is jeleskedett már. 

E versenyen elért eredményéhez is gratulálunk!

Iskolánk működő ECL Nyelvvizsgahely.