Föld, víz, levegő Nemzetközi Természetismereti és Környezetvédelmi vetélkedő

Ajánlom

Iskolánk 5-6. osztályos diákjai idén is részt vettek a Csongrád és Térsége Galli János Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola által megrendezett IX. Föld, Víz, Levegő Nemzetközi Természetismereti és Környezetvédelmi vetélkedőn, ahol II. helyezést értek el.

A 4 fős csapat a „Bio csajok” nevet választotta.  

A csapat tagjai:

Puskás Szilvia (5.F osztály)

Bárkai Flóra Fáni (5.F osztály)

Szabó-Bogár Lizett (6.F osztály)

Hering Dóra (6.F osztály)

Felkészítő tanáraik: Tábori Leventéné és Cseri Gáborné tanárnő.

 

A verseny célja a természetismereti és környezetvédelmi ismeretek alkalmazása és bővítése mellett a környezettudatos magatartás fejlesztése volt.

A május 7-én megrendezésre kerülő versenyre Csongrád megye általános iskoláit, a Dél-Alföld ökoiskoláit és határon túli diákok jelentkezését is várták.

A vetélkedőn 14 csapat mérte össze tudását.

A verseny előzetes feladatait egy 2 perces video elkészítése a szelektív hulladékgyűjtés reklámozására, valamint egy ehhez kapcsolódó mottó választása képezte.

A verseny napján 8 állomást jelöltek ki, ahol nagyon színes, változatos és érdekes feladatokkal tehették próbára tudásukat a tanulók. A vetélkedő helyszíneit az iskola épületén és udvarán kívül a városi park, a református templomkert és a Holt-Tisza adta. A versenyszervező intézmény nagyon színvonalas szervezéssel biztosította a verseny lebonyolítását, reggelivel és finom ebéddel is kedveskedtek a résztvevőknek.

A „Bio csajok” tagjai nagyon ügyesen szerepeltek a vetélkedőn, a sok élmény mellett értékes ajándékokkal is gazdagodtak. Számos szakmai kiadványt, könyvet, hátizsákot, kitűzőt és egyéb ajándékokat vihettek haza a tanulók.

 

A nap élményeit Puskás Szilvia így foglalta össze:

„Számomra az eredményhirdetés volt a legizgalmasabb. Szerintem a csapat összes tagjának egy örök emlék marad ez a verseny. Nekem az a feladat tetszett a legjobban, amikor az iskola udvarában meg kellett keresni a kitömött állatokat, és megállapítani a pontos fajneveiket. Szerencsére nagyon jó volt az idő, így még élvezetesebbek voltak a szabadtéri versenyfeladatok.”   

Iskolánk működő ECL Nyelvvizsgahely.