Zámbó Zsófia sikere a Spiel und Gewinn országos német nyelvű levelezőversenyen

Ajánlom

A Spiel und Gewinn országos német nyelvű ötfordulós levelezőversenyen Zámbó Zsófia, 12 F osztályos tanuló érettségizők kategóriában országos második helyezést ért el. Íme Zsófi beszámolója a versenyről.

 

„A Spiel und Gewinn versenyen először hatodikos koromban vettem részt Junior szinten. Akkor országos 9. helyezést értünk el a csapattársaimmal, amit nagy kudarcként könyveltünk el. Később azért én még szerettem volna indulni, de csak csoportban, ami sajnos sohasem jött össze. Nem mertem nekivágni az egyéninek, mert úgy gondoltam, nem elég hozzá a tudásom. Talán a sors fintora, hogy amikor újra részt veszek a versenyen, a csapatom létszáma leredukálódik egy főre és egyedül vágok neki a fordulóknak. Eleinte nehezen vettem az akadályokat, ami a pontszámokon is látszott. Szerencsére nem volt nagy gond, így egyre jobbak lettek az eredményeim. Az ötödik fordulóra pedig egy 95%-os feladatsort tudtam visszaküldeni. A verseny során egyre csak gyarapodó pontok és a feladatok által szerzett tudásom sok önbizalmat adott arra, hogy több ilyen típusú megmérettetésen is részt vegyek.

A verseny pontjait interneten keresztül követhettük és fordulóról fordulóra szorosabb lett a verseny. Miután beküldtük az utolsó fordulót is, az írásbeli érettségik közelsége miatt teljesen elfelejtettem a versenyt.

Egy pénteki napon jött a hír, hogy második helyezést értem el. Csak 1,5 ponttal maradtam le az első helyezéstől, de igazán nem bánom, mivel nem a nyerésvágy hajtott, mikor beneveztem. Szerettem volna valami plusz szórakozást, ami hasznos is és segít az érettségiben. Azt hiszem, ez mind megvalósult. A helyezés pedig bónusz.

Számomra ez a verseny elsősorban jó szórakozást nyújtott, s csak azután gondoltam rá úgy, mint egy versenyre. A feladatok izgalmasak és érdekesek voltak. Összesen öt forduló volt, ahonnan egy-két feladat a szívembe zárta magát, mint például a plakátkészítések és az önálló témakifejtések. Azonban akadtak olyan feladatok is, melyeket nem szívesen csináltam meg, mert számomra érdektelenek voltak, de később hasznát vettem annak a tudásnak, amit a feladat során sajátítottam el.

Mivel dobogós helyezést értem el, lehetőségem nyílt egy szóbeli fordulón való részvételre, amin szeretnék részt venni és tapasztalatot gyűjteni. Remélem ez így is lesz.

Szeretnék köszönetet mondani felkészítő tanárnőmnek, Bíró Editnek, aki támogatott a verseny során.”

Iskolánk működő ECL Nyelvvizsgahely.