Erasmus+ támogatást nyert el a gimnázium

Ajánlom

Nemzetközi együttműködések megalapozása a Csongrádi Batsányi János Gimnáziumban című projekt megvalósítására  nyert támogatást iskolánk.

A Tempus Közalapítvány felhívására a pályázatot 2016. februárjában nyújtotta be intézményünk, májusban értesültünk arról, hogy támogatást nyert projektünk, amelynek megvalósítását 2017. június 1. és 2018. szeptember 30. között tervezzük.

Az iskolai tehetségggondozásban kiemelkedő eredményeink vannak a természettudományok, az informatika, a robotika területén, ezért a nemzetköziesítés és az európai kapcsolati háló bővítésére is először ezeket  a területeket választottuk. 

A megvalósításra váró mobilitás során négy pedagógus fogja angol nyelvtudást fejleszteni a nemzetközi szakmai kommunikáció érdekében, egy német nyelvet tanító tanár pedig a nyelvoktatás terén használt módszertani eszköztárát bővíti  azért, hogy diákjait hatékonyabb módszerekkel oktathassa.

Az intézményvezetés 2 tagja angol illetve német munkanyelvű, projektszervezési, partnerkeresési módszereket támogató tréningen vesz részt, azért, hogy az intézmény nemzetközi kapcsolatai bővüljenek, és elősegítsék  a más tanulmányi területeken dolgozó pedagógusok bekapcsolódását az európai projektekbe.
A közeljövőben szeretnénk tanulmányi versenyek nemzetközi fordulóiban, természettudományos oktatás nemzetközi módszertani és innovációs tanári konferenciákon, együttműködésekben  részt venni. Az eTwinning portál és a kurzusokon szerveződő szakmai kapcsolatok felhasználásával a gimnázium nemzetközi kapcsolatait bővíteni.

Iskolánk működő ECL Nyelvvizsgahely.