LegoRockers Junior sikerek

Ajánlom

Első és hetedik helyen zártak a batsányisok a 2014. március 22-én Kecskeméten megrendezett  V. Robotprogramozó Országos Csapatverseny Közép-Magyarországi Regionális Döntőjében.

Bori Nándor, Kiss Gergő, Pesti Konrád (6.F) nagyon jól teljesítve, az első helyen jutottak tovább az április 12-i országos döntőbe. Szép eredményt értek el az újonc ötödikesek is (Palásti Dávid, Péter Tamás, Víg Dániel), mindössze 3 ponttal maradtak le a továbbjutásról. Felkészítő tanáruk: Gilicze Tamás.

Az egész napos verseny délelőttjén 90 perc alatt kellett 5 programot írni (5. osztályosok feladatai, 6. osztályosok feladatai). Ez idő alatt a 7-8. osztályosok és a kísérők számára ismeretterjesztő előadások folytak a robotikáról, itt szerepelt előadóként Gilicze Tamás tanár úr is, bemutatva a szegedi MIV versenyen sikeres pályamunkát.

Ebéd után az 5. és 6. osztályosok az értékelő bírók és a nézők előtt valamennyi megoldásukat bemutatták, legvégül egy újabb  zsűri a programozásról és a megvalósított ötletről kérdezte a versenyzőket. Délután még zajlott a 7-8. osztályosok rapid-versenye, ahol idén nem voltunk érdekeltek, de az eredményhirdetésre várakozva sem telt eseménytelenül az idő, az iskola udvarán kifáradásig  fociztak a gyerekek.

A versenyt hagyományteremtő céllal indították el 2010-ben, a XXI. század tudományának tartott robotika és a műszaki-, informatikai tudományok népszerűsítésére.

Az idei tanévben 84 csapat nevezett az ország teljes területéről. A nagy jelentkezőszámra való tekintettel az idei tanévben a versenyt az ország három városában (Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium, Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium  és Soproni Széchenyi István Gimnázium) egy időben rendezték és a regionális fordulókból a legjobbak jutottak be az áprilisi döntőbe. A kecskeméti helyszín volt a legnépesebb, a jelentkezők fele érkezett a szombati fordulóra: Budapest, Pécs, Szentendre, Csongrád, Kiskunhalas, Zsámbék, Kecskemét, Báta és Tiszakécske városokból.

A versenyen készült fotók a galériában tekinthetők meg.

További információk a verseny hivatalos weboldalán érhetők el.

 

Iskolánk működő ECL Nyelvvizsgahely.