Oracle Akadémia különdíj

Ajánlom

Bálint Karola, iskolánk tavaly érettségizett, Talentum-díjas diákja a 2016. május 8-13. között megrendezett, Nemzetközi Tudományos és Innovációs Versenyen (Intel ISEF) vett részt. Az idén már több mint 1700, 21 év alatti fiatalt hívtak meg a rendezvényre, 77 országból. Karola még tizenkettedikes gimnazistaként indult a "ShopMap" nevű alkalmazással a hazai Ifjúsági Innovációs versenyen, és idén ugyanezzel a mobil alkalmazással nyerte el a világversenyen az Oracle Akadémia első díját, az 5000 dolláros pénzjutalmat.

Az Intel ISEF rendezvény kétlépcsős. A versenyzőktől a nemzetközi zsűri angol nyelvű nevezési anyagokat kér előzetesen a projektről. Ezt követően a kiállítással egybekötött döntőn több mint 1000 tudós, mérnök és matematikus személyes interjúk során győződik meg a versenyzők felkészültségéről, és alakítják ki a végleges sorrendet.
A ShopMap alkalmazás számos olyan kellemetlenségre nyújt megoldást, melyet vásárlás közben kell átélnünk. 

Elkészíthetjük benne a saját bevásárló listánkat, melyet folyamatosan szerkeszthetünk. Ha valami elfogyott otthon, azonnal felvehetjük a listába, és amikor úgy döntünk, hogy eljött az idő a vásárlásra, mindössze annyi a dolgunk, hogy magunkkal vigyük a táblagépünket vagy a mobiltelefonunkat, melyet egyébként sem hagynánk otthon. Miután elérkeztünk a boltba, egy gombnyomással terveztethetünk az alkalmazással egy olyan útvonalat, amelyen végighaladva a lehető leggyorsabban és leghatékonyabban meg tudjuk venni a listánkon szereplő termékeket. Ha pedig nem írtunk előre bevásárló listát, de egy terméket nem találunk, annak helyét is könnyedén megkereshetjük a ShopMap alkalmazással.
A fiatal tehetségek kiutazását a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) fedezte.

forrás: http://www.innovacio.hu/

Bálint Karola nyolc évig volt a Batsányi tanulója, mindvégig kimagaslóan teljesített informatikai és robotika versenyeken, de számos matematika versenyen is öregbítette iskolánk, városunk és hazánk hírnevét. Kimagasló tanulmányi mukájáért és a  nyolc év során elért versenyeredményeiért Pro Schola díjat kapott reál kategóriában, és a diáktársai javaslata alapján Talentum díjban is részesült. Karola jelenleg programtervező matematikusnak tanul a Szegedi Tudományegyetemen és részt vesz a Magyar Templeton programban.

Gratulálunk Karolának a méltó folytatáshoz!

 

Iskolánk működő ECL Nyelvvizsgahely.