Science on Stage 2017

Ajánlom

A Science on Stage 2017. évi nemzetközi fesztivált június 29 és július 2 között került megrendezésre Debrecenben, a Kölcsey Központban. A nemzetközi fesztivál résztvevőit 25 ország nemzeti fesztiváljain válogatták ki a résztvevő országok 2016 folyamán. Szabó László a magyarországi fordulón nyerte el azt a lehetőséget, hogy ezen a rendezvényen  részt vehessen a magyar delegáció tagjaként.

Gábor Dénes 'Találjuk fel a jövőt!' felhívására reagálva 'Találjuk fel a Természettudományos Oktatás Jövőjét' volt a mottója a 10. Science on Stage fesztiválnak, amely a műszaki-természettudományos tárgyakat tanító európai tanárok legnagyobb oktatási fesztiválja. A fesztiválon kb. 350, természet-tudományos tárgyakat tanító általános-  és középiskolai tanár vett részt, és cserélte ki innovatív oktatási módszereit és tapasztalatait. Kiállítási standokon, műhelyekben és színpadi előadásokon mutatták be legjobb kísérleteiket és oktatási gyakorlataikat a "tanároktól tanároknak" jelszónak megfelelően.

A kiváló hangulatú fesztivál alatt, nagyon sok érdekes kísérleti ötlettel gazdagodtam. Sok esetben nem a kísérlet volt új, hanem annak kivitelezése, projektekbe való illesztése. A standok megtekintése mellett nagyon érdekes műhelymunkákon is részt vettem. A színpadi előadások show jellege tovább fokozta a fesztivál hangulatát, a természettudományos tanítás ünnepe volt ez a 3 nap.

A fesztivál zártkörű – “tanártól tanároknak” -, ám 2017. július 1-én kinyitotta a kapuit minden érdeklődő számára. A Nyílt Nap 2017. július 1-én szombaton 10 h-tól 17 h-ig tartott. Ezen a napon több száz érdeklődő tekintette meg a fesztivál standjait.

Érdeklődő kollégimmal beszélgettünk az elmúlt és a közelgő fesztiválról, ennek összefoglalója követhető a fenti képre kattintva, vagy ezen a linken.

 

Iskolánk működő ECL Nyelvvizsgahely.