A lemez lejárt?

Csák László: A lemez lejárt? című előadásán jártunk február 6-án néhány hatodikos diákkal (Dóczi Tamás, Kovács Márton, Horváth Kristóf, Bódi Bence, Pusztai Dávid) a csongrádi Tari László Múzeumban. Ez a kiállítás és előadás már második alkalommal került megrendezésre a nagy érdeklődésre való tekintettel. 

Az előadáson több iskolából is voltak érdeklődő diákok, akik bepillantást nyerhettek a 60-as, 70-es és 80-as évek zenei világába. 

Bővebben...

Szakmai látogatás a szentesi TESCO-ban

Indul a csapat...Fantasztikus lehetőséget kaptunk, hogy megismerjük egy hipermarket „back office” részlegét, azt, amit a vevő nem lát.

Marketing óráinkon tanultunk az értékesítéspolitikáról, a kereskedelmi üzletek típusairól. Vevőként sokszor megfordultunk már Szentesen a TESCO-ban, de nagyon kíváncsiak voltunk, hogyan működik, milyen a munkaszervezés, a HR tevékenység, a marketingtevékenység egy ilyen hatalmas üzletben.

Bővebben...

Demokráciajáték batsányisokkal

Iskolánk 20 diákja december 6-án ellátogathatott a Parlamentbe, hogy részt vegyen másik három középiskola küldöttségével együtt a Demokráciajátékban. Ezen az egész napos rendezvényen országgyűlési képviselők szerepét ölthettük magunkra, hogy testközelből tapasztalhassuk meg az országgyűlési munkát és a törvények születésének folyamatát.

A játékot megelőző hetekben több felkészítő foglalkozáson vettünk részt Hattayer Róbert és Széll Gábor tanár úr vezetésével, ahol átnéztük a Parlament tisztségviselőinek munkáját és a kiküldött törvényjavaslathoz egy törvénymódosító javaslatot is készítettünk. Már a felkészülés ideje alatt is minden aktivitásunkra, kommunikációs és érveléstechnikai ismereteink teljes kihasználására szükség volt, de a munkánk valóban izgalmas és érdemi része csak ezután következett.

Bővebben...

Üzemlátogatás a Zwack Pálinka Manufaktúrában Kecskeméten

 Az idegenforgalmi szakközépiskolás tanulók tanulmányaik során megismerkednek a magyar gasztronómia remekeivel. Ezek között találhatjuk italaink közül a pálinkát is.

A pálinka, Hungarikum, erjesztett gyümölcsök lepárlásával készülő gyümölcspárlatok hagyományos, magyar fajtája. Leggyakoribb alapanyaga a szilva, a körte, az alma, a kajszibarack, a cseresznye, a szőlőtörköly és az eper. Csak Magyarországon termett gyümölcsből készülhet.

A 11.C emelt szakmai csoportja 2012. november 12-én délután ellátogatott a kecskeméti Zwack Pálinka Manufaktúrába.

Bővebben...

HOVENTA és BUSINESS TRAVEL SHOW kiállítás–szakmai kirándulás Budapesten

Minden év őszén megrendezésre kerül a HOVENTA szakkiállítás – amely 2012-ben az egyetlen átfogó hazai szakmai rendezvény a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. Iskolánkból a 10. C, 11.C és a 12.C idegenforgalmis osztályokkal indultunk kirándulni 2012. október 18-án, csütörtökön.

Interaktív bemutatókon láthattuk a legújabb trendeket, szakmai gyakorlatokat.

 A kiállítás ideje alatt programokat, látványos főzési bemutatókat láthattunk a hazai szakma legjobbjai részt vételével.

Bővebben...

Iskolánk működő ECL Nyelvvizsgahely.