Talentum díj 2015

Ajánlom

2008-ban Pusztai Zsolt – egykori batsányis diák – ötleteként, az ő támogatásával alapítottuk a Talentum Díjat. A díj célja, hogy olyan batsányis, Csongrádon élő diákot támogasson felsőfokú tanulmányaiban, akit nemcsak tanárai ajánlanak, hanem tanulmányi és érettségi eredményei is kiemelkedőek. A legfontosabb szempont az, hogy végzős diáktársai is méltónak találják erre.

A 2014-2015-ben végzett diákok közül Bálint Karola 12. F osztályos tanuló vehette át Kiss Attila igazgató úrtól a Talentum Díjat, és a vele együtt járó  emlékplakettet, amelyet  Losonczi Áron készített el üvegbetonból.

Bálint Karola nyolc évig volt a Batsányi tanulója, mindvégig kimagaslóan teljesített informatikai és robotika versenyeken, de számos matematika versenyen is öregbítette iskolánk, városunk és hazánk hírnevét. 

Eredményeit a programozás iránt már kisgimnazista korában megnyilvánuló tehetsége és elkötelezettsége mellett, szorgalmával, kitartó munkával érte el. Informatikai tudásának, programozási készségének fejlesztésére minden lehetőséggel élt. Az évek múlásával már a tanórai, az iskolai szakköri, és egyéni felkészítések mellett egyre többször kapcsolódott be az egyetemek által meghirdetett tehetséggondozó programokba, központi szakkör, nyári tehetséggondozó táborok formájában. Nem csak személyes példamutatással, hanem aktívan is szerepet vállalt a programozással és robotikával foglalkozó diákok utánpótlás nevelésében: szakkört vezetett a haladók számára és bekapcsolódott a legfiatalabbak egyéni tehetséggondozásába is. E nyolc év alatt az iskola legsikeresebb versenyzője volt az informatikai, technológia versenyeken. Diáktársai előtt példaképpé vált, ezt szaktudásával, versenyeredményeivel vívta ki.

 

Ősztől Eötvös-kollégistaként, a Szegedi Tudományegyetem programterevező matemikus szakán folytatja tanulmányait.

Az egyetemeni sem hagyja abba a versenyzést, máris bekapcsolódott egy olyan projektbe, ahol orvosok, betegek életét megkönnyítő, mobil eszközökre optimalizált alkalmazásokat fejleszthet.

2015 szeptemberében bemutathatja korábban díjazott munkáját a Kutatók Éjszakája egyik budapesti helyszínén, és természetesen majd  visszavárjuk a Batsányiba is, hogy beszámoljon élményeiről, tanulmányairól, munkájáról.

 

Korábbi híradások Bálint Karola versenyeredményeiről.

 

Iskolánk működő ECL Nyelvvizsgahely.